Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je situacija u klubu otežala pripremu za utakmicu sa Čukaričkim i čestitao je svojim fudbalerima na današnjoj igri i pobedi.

-Bilo mi je teško da izvučem maksimum iz igrača, nisu trenirali dva dana. Uprava nas je juče napustila, ostali smo sami u svlačionici. Probudio sam ih i razdrmao da pobede sjajni Čukarički – rekao je Lalatović za televiziju Arena posle utakmice u Novom Sadu.

Vojvodina je pobedila Čukarički sa 2:0 i posle prvog dela sezone i 21 kola Super lige ima 45 bodova.

-Čestitao bih svojim igračima na igri, a pre svega na celoj polusezoni. Odigrali smo ukupno 31 utakmicu i imali samo četiri poraza. Sve zasluge za ovu fenomenalnu polusezonu idu na račun igrača. Počastvovan sam što sam imao priliku da ih treniram. Ponosan sam na igrače, stručni štab i sebe – kazao je Lalatović.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati i tabela srpskog prvenstva

Njegova ekipa je treća na tabeli, sa istim brojem bodova kaoo i drugoplasirani Partizan, koji ima utakmicu manje, a devet manje od vodeće Crvene zvezde.

-Moji igrači ne zaslužuju da budu treći, nego drugi i bili bi da nije bilo nekih situacija – ocenio je trener novosadskog kluba.

On je naveo da je „kruna“ njegovog rada to što su mu svi na stadionu „Karadjordje“ skandirali ime i prezime.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović napušta Zvezdu!?

-Pokazao sam da je za mene Vojvodina u ovom trenutku život i dok god sam trener Vojvodine ću da vatim 100 odsto da ovaj klub beleži dobre rezultate – rekao je Lalatović.

Čukarički je porazom završio polusezonu u kojoj je beležio veoma loše rezultate. Klub sa Banovog brda ima 20 bodova i tek je 12. na prvenstvenoj tabeli.

Trener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da su njegovom timu potrebna tri pojačanja u zimskom prelaznom roku.

-Ne treba nam mnogo igrača, tri da bi se napravio balans u ekipi. Ima mnogo njih koji su došli poslednjeg dana prelaznog roka, nije alibi, ali može da se kaže da nisu dovoljno spremni – rekao je Petrić.

Povezana vest:  Burkina Faso bolja od Togoa posle produžetaka

Kada je reč o utakmici, Petrić je kazao da je njegova ekipa u prvom poluvremenu primila gol koji ne sme da se primi.

-Primili smo gol koji ne smemo da primimo. Ne znam da li su to individualne greške ili greške celog tima. Posle toga se mnogo toga promenilo. Imali smo svoje šanse, koje nismo iskoristili. Ne možete ništa da očekujete sem poraza kada to promašite, a primite takav gol – kazao je Petrić.

Sezona u Super ligi Srbije će se nastaviti u februaru.