FUDBALSKA-LOPTA

Ako budu šampioni Kajzer Čifsi će dobiti sliku trofeja

 

Južnoafričkom fudbalskom klubu Kajzer Čifs mogla bi da bude uručena slika trofeja umesto pehara, pošto je nacionalni Savez uradio samo jednu repliku trofeja namenjenom šampionu države.

Do kraja šampionata u južnoafričkoj Premijer ligi ostalo je još samo jedno kolo, a utakmice će se odigrati za vikend. Ajaks iz Kejptauna je favorit za titulu sa 59 bodova, drugi su Orlando Pajrats sa dva boda manje, dok su Kejzer Čifs, koje predvodi srpski trener Vladimir Vermezović, treći sa 56 bodova.

Povezana vest:  Galijani: Barselona i Real su sa druge planete

U poslednjem kolu tri kluba koja se bore za titulu igraju u tri različita grada, a Fudbalski savez ima dva trofeja – originalan i repliku, koja će biti na utakmicama dve prvoplasirane ekipe. Zbog toga bi, ako osvoje titulu, Kajzer Čifsi umesto trofeja mogli da dobiju samo fotografiju, a trofej bi im bio uručen naknadno.

Povezana vest:  Janković: Konačan rezultat zavisi samo od nas

-Prema protokolu, trofej će biti na utakmici Ajaksa, a replika na meču Orlanda, pošto su oni drugi na tabeli. Nismo mogli da napravimo tri trofeja, pa će Čifsi morati da se zadovolje fotografijom trofeja. To je zaista jedna lepa fotografija – rekao je portparol Saveza lokalnim medijima.