VillaNajviše golova na Svetskom prvenstvu u najlakšim kopačkama

 

 

Najlakša kopačka na svetu, samo 165 grama, adidasova F50 adiZero, potvrdila je svoj kvalitet na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Najviše golova do četvrtfinala postignuto je upravo u ovim kopačkama, i to 33, što je za 19 golova više od drugoplasiranog brenda!

U adidas kopačkama ukupno do sada su postignuta 53 gola, kada se pridodaju rezultati postignuti kopačkama ostalih fudbalskih kolekcija: adidas PREDATOR  i  adipure.

Prema magazinu Financial Times, Nike je izgubio svoju početnu vodeću poziciju sporstkog brenda za vreme Svestkog prevenstva, a primat je preuzeo adidas – višedecenijski sponzor SP-a.   Nike je uspešno prišao svom rivalu u periodu pred Svetski kup. Međutim, analizirajući internet kampanje koje se odnose na prvenstvo, u početku je duplo više ljudi imalo blogove i Twitter postove  o Nike reklami “Write the future”, koja se pojavila na Facebook mreži u maju, od adidasove kampanje, koja je uključila TV spot sa zvezdama poput Bekama i Snup Doga u sceni iz “Ratova zvezda”. Ali u prve dve nedelje Svetskog prvenstva, adidas je preuzeo svu pažnju. Zastupljenost na internetu se povećala sa 14.4 na 25.1 procenat za istu reklamu, dok je Nike opao sa 30.2 na 19.4 procenata. Ta promena je usledila uprkos Nike investiciji u reklamiranje i emitovanje tokom utakmica.

Povezana vest:  Rodžers: Nije bilo sukoba u svlačionici

adidas je iskoristio prednost svog jakog prisustva oko stadiona Južne Afrike, dok je Nike možda oštetila i slaba igra sportista koji se pojavljuju u njihovom trominutnom spotu.

“Polovina igre u kreiranju pažnje nalazi se u pojačavanju vatre”, izjavio je Pit Blekšou, potpredsednik digitalnih strateških servisa kompanije Nielsen, koja je radila analizu. “adidas Football Facebook strana, na primer, trenutno ima preko million fanova i postavljaju se nove informacije više puta dnevno. Prosečan post dnevno dobija oko sto komentara.”

Povezana vest:  Mančester Junajted nudi 18 miliona evra za Bufona

adidas Zlatna kopačka, biće i ove godine dodeljena za najboljeg golgetera Mundijala.

 

Tabela postignutim golova prema brendu kopačke:

 

BREND

NAZIV KOPAČKE

POSTIGNUTI GOLOVI

adidas

F50 adiZero™

33

Nike

Mercurial Superfly

14

Nike

Total 90

13

adidas

PREDATOR®_X

12

Nike

Maestri CTR360

11

Puma

Puma

8

adidas

adiPURE

7

Nike

Nike ostali modeli

7

Nike

Tiempo

4

adidas

adidas ostali modeli

1

ostali

ostali

11

Povezana vest:  U Barseloni uvereni da Mesi ostaje u klubu