Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na gostujućem terenu u velikom gradskom derbiju Everton sa 1:0, u utakmici 17. kola Premijer lige i popeli se na drugo mesto na tabeli.

Jedini gol na Gudisonu u Mersisajd derbiju postigao je Sadio Mane u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Liverpul je tako postao prvi tim koji je pobedio Everton na Gudisonu još od marta, ali Everton nema pobedu u gradskom derbiju u poslednjih skoro šest godina.

Ekipe u prvom poluvremenu nisu uputile nijedan šut u gol. Jedinu pravu šansu imao je Liverpul u 37. minutu, kada je Divok Origi sa oko sedam metara šutirao preko gola, posle centaršuta Natanijela Klajna.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Nemačka čeka Milera da se vrati u golgetersku formu

Liverpul je u drugom poluvremenu mogao do gola u 50. minutu kada je šutirao Roberto Firmino, ali je golman Marten Stekelenburg odbranio. Stekelenburg se povredio i u 64. minutu je morao da napusti teren posle sudara sa saigračem Bejnsom, nakon akcije Liverpula u kojoj su učestovali Firmino i Mane. Na gol domaćih je posle toga stao Džoel Robles.

Ekipa Jirgena Klopa je pojačala napade do kraja utakmice. Dobru priliku imao je Firmino kada je posle kornera iz voleja pokušao da zatrese mrežu Evertona, ali je Robles dobro odbranio.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Poznati svi učesnici osmine finala Lige šampiona

Pobedu Liverpulu doneo je Mane u četvrtom minutu nadoknade vremena. Danijel Staridž je iskoristio nesigurnost u odbrani protivnika, dobro je šutnuo sa ivice šesnaesterca i pogodio stativu, a na loptu je natrčao Mane i poslao je u mrežu. Posle toga ubačena je baklja na teren, a zatim je utrčao i jedan navijač, ali su ga redari brzo uhvatili.

U sedmom minutu nadoknade Firmino je dobro šutirao na prazan gol, pošto je obišao Roblesa, ali je loptu u poslednjem trenutku izbacio Šejmus Kolman, pa je do kraja utakmice rezultat ostao nepromenjen.

Povezana vest:  Maćado izbačen iz prvog tima Dinama

Utakmica je produžena osam minuta zbog povrede golmana Evertona sredinom drugog poluvremena.

Liverpul je ostvario 11. prvenstvenu pobedu, a drugu uzastopnu, posle koje se popeo na drugo mesto na tabeli sa 37 bodova i ima šest manje od prvoplasiranog Čelsija. Everton je pretrpeo šesti poraz i zauzima deveto mesto na tabeli sa 23 boda.