Najbolji u 2016. godini u izboru Fudbalskog saveza Srbije, igrač Sautemptona Dušan Tadić i trener kineskog kluba Guangdžou RF Dragan Stojković, dobili su danas nagrade i izrazili očekivanje da će sledeća godina biti uspešnija.

-Nadam se da ćemo uskoro da se radujemo timskoj nagradi, da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Mislim da bi to bila najveća nagrada za celu državu i sve nas – rekao je Tadić po prijemu nagrade na svečanosti u beogradskom hotelu Kraun plaza.

Tadić je naveo da mu je velika čast i privilegija što je dobio nagradu, za koju je rekao da mu daje veliki podstrek. On je zahvalio pre svih selektoru Slavoljubu Muslinu, stručnom štabu reprezentacije, kao i svima u Fudbalskom savezu Srbije.

Povezana vest:  Subotić: Igranje za Srbiju je povratak korenima

-Bez njih ništa od ovoga ne bi imalo smisla – dodao je Dušan Tadić.

Dragan Stojković rekao je da je najveće zadovoljstvo za trenera kada mu kažu da njegov tim igra dobar fudbal, što se njemu desilo u kineskom Guangdžou RF.

-Ovo priznanje za mene predstavlja nešto mnogo važno, veliku satisfakciju za ono što je uradjeno u 2016. godini. Velika je privilegija biti proglašen najboljim trenerom – rekao je Stojković.

Povezana vest:  Milojević: Nećemo da tugujemo, okrećemo se Partizanu

On je naveo da 2016. nije bila laka godina i da će naredne dati sve od sebe da bude još bolji.

-Ova godina zaista nije bila laka, a mi treneri koji radimo u inostranstvu imamo dodatnu obavezu, a to je da osim rezultata i stila igre, reprezentujemo naš fudbal na najbolji način, kako kroz fudbal, tako i kroz ponašanje. Trudio sam se da ga uvek tako predstavljam i to činim i sada u Kini – rekao je Stojković.

Povezana vest:  Širer ne želi ponovo da bude trener Njukasla

Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni gosti, a izmedju ostalih bivši kapiten reprezentacije Dejan Stanković, novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, prvi čovek srpske odbojke Zoran Gajić i drugi.