Inovativnost, kvalitet i dizajn – to su asocijacije na japanskog giganta na polju potrošačke elektronike, kompaniju Sony, koja već dve decenije posluje na tržištu Srbije. Predstavništvo kompanije otvoreno je 1996. godine u tadašnjoj SR Jugoslaviji, ali ovaj legendarni brend je bio prisutan na ovim prostorima i mnogo ranije.

„Zahvaljujući ugovoru o uvozu firme Jugoslavija Komerc, Sony uređaji su bili zvanično dostupni potrošačima u SFRJ već 1968. godine, što znači da možemo da se pohvalimo istorijom dugom impresivnih 48 godina“, objašnjava Nebojša Popovski, direktor prodaje u kompaniji Sony Srbija.

Povezana vest:  Toshibin tablet računar FOLIO 100 sa Android platformom uskoro u prodaji

Godine 1996. Sony otvara zvanično predstavništvo u Beogradu, tada na čelu sa direktorom Vakaizumi Kodžijem (Wakaizumi Koji), koje uspešno posluje već dvadeset godina.

Inače, ove godine Sony slavi i rođendan, tj. 70 godina od početka poslovanja 1946. godine u Tokiju. Čuvena po Trinitron televizorima, portabl tranzistorima, Walkman, Discman i drugim uređajima koji su postavili standarde za mnoge proizvođače današnjice, ova kompanija nastavlja da inspiriše svojim revolucionarnim tehnološkim rešenjima.

Povezana vest:  7 koraka koji će vam pomoći da izbegnete „phishing" napad preko vašeg Facebook profila