starSamsung prodao preko 30 milona mobilnih telefona modela Star u rekordnom roku

 

Kompanija Samsung Electronics, vodeći proizvođač mobilnih telefona, objavila je da je prodaja Samsungovog modela Star premašila 30 miliona komada. Star (S5230) je ostvario ovu prekretnicu brže nego bilo koji drugi Samsungov uređaj ikada, a lansiran je u maju 2009.

Otkako je lansiran, model Star se prodavao nesmanjenom brzinom, dostigavši cifru od 10 miliona prodatih aparata samo šest meseci pošto se pojavio na tržištu, a 20 miliona za prvih godinu dana. Širom Evrope, gde se prvi put pojavio, prodato je 15 miliona aparata modela Star. Ovaj model je ponovio sličan uspeh u Južnoj Americi (5 miliona), Rusiji (3 miliona) i Kini (milion). Osim toga, Samsungov model Star je u Nemačkoj i Austriji zauzeo prvo mesto na listi najbolje prodavanih telefona.

Star je postao drugi Samsungov mobilni telefon koji je prodat u 30 miliona primeraka, zajedno sa modelom E250 koji je prethodno ostvario ovaj podvig. Ipak, Star je to postigao za gotovo upola vremena u odnosu na E250 iskazavši rast i napredak industrije mobilnih telefona.

Povezana vest:  ZABORAVITE NA DVD, BLU-RAY JE STIGAO

Svojim stilom, dizajnom i moćnim multimedijalnim mogućnostima, model Star je stvoren za sledeću generaciju korisnika mobilnih telefona, a njegova promocija vršena je putem lokalizovanih marketinških programa, posebno skrojenih za svaku regiju i zemlju ponaosob. Širom planete, u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, na Bliskom Istoku, u Africi i Jugoistočnoj Aziji, Samsung je priređivao Mobile Live događaje gde su kupci mogli uživo da isprobaju model.

-Vrlo smo zadovoljni uspehom modela Samsung Star – izjavio je J.H. Li, podpredsednik Marketinga za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

-Samsung ima za cilj da postane globalni lider na polju mobilnih telefona sa ful-tač ekranom i da dominira tržištem raznovrsnom ponudom proizvoda i prilagođenim marketinškim pristupom.

 

O modelu Samsung Star (S5230)

 

Samsung Star poseduje najnovije multimedijalne mogućnosti koje su spakovane u tanko i kompaktno telo debljine samo 11.9 mm. Uz WQVGA ful-tač ekran od 3.0 inča i Samsungov TouchWiz korisnički interfejs sa Mobile Widgets, ovaj telefon omogućava svojim korisnicima da vrlo lako, čak intuitivno pristupe svim opcijama. Koristeći „Photo Contact” opciju, korisnici mogu da pozivaju jednostavnim dodirom slike koja je kontaktu dodeljena.

Povezana vest:  Samsung u partnerstvu sa Netflixom unosi popularnu parisku modu i trendi uređaje u drugu sezonu hit serije Emily in Paris

 

Samsung Star se može podičiti kamerom od 3.2 mega-piksela koja je propraćena aplikacijom SmileShot i video snimanjem sa QVGA rezolucijom od 15fps (15 frejmova u sekundi). Podržava višestruke video i audio formate, kao i DNSe radi lakše upotrebe i boljeg kvaliteta zvuka. Ovaj telefon ima i opciju prepoznavanja muzike za šta koristi Shazam-ov servis pronalaženja muzike – „Find Music”. Kako bi korisnici mogli da čuvaju različite multimedijalne sadržaje model Star, S5230, ima 50MB interne memorije sa mogućnošću dodavanja eksterne memorije pomoću mikro SD kartice do 8GB. Korisnici Samsungovog modela Star mogu da uživaju u punom pretraživanju interneta uz akcelerometarski senzor koji dozvoljava automatsko prilagođavanje slike na ekranu kako se telefon okreće. Radi lakše upotrebe, ovaj telefon podržava i QWERTY tastaturu na ekranu, „Smart Unlock” tj. pametno otključavanje, kao što podržava i „Handwriting”, tj. opciju rukopisa.

Povezana vest:  LG predstavlja nove članove Minibeam LED serije projektora

 

 

Samsung Star (S5230) – Specifikacije proizvoda

 

Mreža

EDGE/GPRS Quad Band (850/900/1800/1900MHz)

Displej

3.0″ 262K WQVGA LCD (240×400)

Kamera

3.2 megapiksela CMOS (Smile Shot)

Video

H.263 /H.264/ MPEG4/WMV(v9) / Video snimanje: QVGA@15fps

Audio

FM Radio sa RDS, DNSe

MP3, AAC, AAC+, WMA, eAAC+, WMA(v9), AMR,MIDI,SP-MIDI, i-melody, WAV

Dodatne odlike

Music Recognition/SNS/Photo Contact/Smart unlock/Wide Idle screen/Handwriting

TouchWiz UI sa Mobile Widget

Google Search/Google email/potpuno pretraživanje interneta/Online Widget

Različite pune verzije instaliranih igrica

Konektivnost

Bluetooth v2.1 / USB 2.0 FS

Memorija

Interna memorija 50 MB + eksterna memorija: microSD (do 8GB)

Dimenzije

104 x 53 x 11.9 mm

Baterija

1000 mAh