telenor_klik_promocijaInternet na mobilnom telefonu aktiviralo više od 360 000 korisnika

 

 

Usluga „Telenor Klik“, koja omogućava korišćenje Interneta i sa jednostavnih modela mobilnih telefona, besplatno je dostupna do kraja godine, a od 1. januara 2011. mesečna pretplata biće 290 dinara.

 

Od septembra, kada je ova usluga predstavljena, Internet na mobilnom telefonu aktiviralo je više od 360 000 korisnika.

 

Usluga se aktivira slanjem SMS poruke sa tekstom „Klik“ na broj 9000, posle čega stiže poruka sa linkom koji vodi ka upustvima za njeno pokretanje. Potom stižu još dve poruke za preuzimanje pretraživača Opere Mini i Telenor Komunikatora.

Povezana vest:  UPOZNAJTE P10 – ZADIVLJUJUĆU KOMBINACIJU TEHNOLOGIJE I UMETNOSTI

 

Pretraživač Opera Mini omogućava pregled Internet sadržaja kao na računaru. Ona smanjuje Internet stranice do odgovarajuće veličine, a da pri tome ne menja način na koji se ta stranica koristi. Takođe, ovaj servis sadrži i Telenor Komunikator koji objedinjuje pristup imejl servisima, socijalnim mrežama i čet na jednom mestu (Facebook, Twitter, Linked In, Hotmail, G-Mail, Yahoo, G-Talk i MSN).

Povezana vest:  Miroslav Živanov: Moj dizajn priča priče svih nas

 

Pripejd i postpejd korisnici svakog meseca imaju na raspolaganju 150 megabajta Internet saobraćaja za četovanje, slanje imejlova ili pretraživanje Internet stranica. Telenorova mreža meri količinu potrošenog saobraćaja i obezbeđuje da korisnik ima uslugu i kada potroši početnih 150 megabajta. Korisnik onda nastavlja da koristi Internet umanjenom brzinom, bez ikakvih dodatnih troškova. Oni koji žele da nastave da koriste Internet punom brzinom mogu ponovo da aktiviraju uslugu u toku istog obračunskog perioda.

Povezana vest:  Kaspersky Lab štiti vaš novac bolje od drugih

 

„Telenor Klik“ je dostupan postpejd korisnicima sve dok je ne deaktiviraju slanjem poruke sa tekstom “Klik stop” na broj 9000, a pripejd korisnicima atuomatski ističe 30 dana od dana aktivacije.