Katarina Djuric_i_dobitnici nagradaPrvaci Novog Beograda pokazali kreativnost i zainteresovanost za ekološka pitanja tokom kampanje „Kako ja čuvam planetu, jer jedna je na svetu“

 

Dodelom nagrada prvacima, autorima najboljih radova na temu „Kako ja čuvam planetu, jer jedna je na svetu“ obeležen je završetak ekološko-edukativne kampanje koju je kompanija Tetra Pak organizovala u osnovnim školama na Novom Beogradu, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Novi Beograd.

 

Nagrade je deci uručio glumac Zoran Cvijanović, koji je učestvovao u izboru radova, i poželeo deci da u narednoj godini budu još bolji čuvari prirode, jer onako kako se postavimo prema okolini, tako će nam se i priroda zahvaliti.

Povezana vest:  Sava Centar i Beograd spremni da dočekaju skupove sa više od 5.000 učesnika

 

Pobednicima se obratio i Bojan Đurić, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, koji je izrazio zadovoljstvo zbog učešća Ministarstva u ovoj edukativnoj kampanji, jer je u najranijem školskom uzrastu deci edukacija najpotrebnija. On je, takođe, istakao značaj aktivnosti svih učesnika, kako direktora škola, tako i učitelja, a ponajviše dece koja su ovu kampanju obojila najlepšim bojama i rečima.

 

”Prijatno smo iznenađeni reakcijom dece na predstave i postavljen zadatak, jer njihov angažman govori o njihovom odnosu prema pitanjima na temu ekologije. Ne samo da su svesni važnosti očuvanja prirode, već su i originalni u svojoj interpretaciji. Osim nagrađenih pojedinaca, bilo je i nagrađenih odeljenja, jer nismo želeli da rad koji je osmišljen timski ostane nenagrađen. Veliko nam je zadovoljstvo što smo inicirali ovu akciju, jer povratna reakcija dece ne samo da je lepa, već ima i dugoročni efekat“ – izjavila je Katarina Đurić, koordinator za komunikacije i odnose s javnošću kompanije Tetra Pak.

Povezana vest:  Najveći turistički operater iz Dubaia zainteresovan za saradnju sa Cecom

 

Da podsetimo, projekat edukacije imao je za cilj da deca na samom početku školovanja steknu navike koje će doprineti  zaštiti  sredine u kojoj žive, a sve to na način koji je njima najbliži – kroz interaktivnu igru i zabavu. Kampanja je započela ekološkim predstavama u izvođenju glumaca iz Pan pozorišta, pod nazivom ”Vesele vece”. Na originalan način, deci je predstavljen problem zagađivanja planete, kao i potreba da svi doprinesu njenom ”spasavanju”. U okviru projekta, u škole je postavljeno drvo na kojem su prvaci postavljali svoje ideje na temu ”Kako ja čuvam planetu, jer jedna je na svetu”. Najbolji radovi iz svake škole su nagrađeni, a svim školama drvo je ostalo kao uspomena i sredstvo koje će koristiti za postavljanje ideja na temu ekologije.

Povezana vest:  Šest predloga za letnji doručak