Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila partnerstvo sa konsultantskom kompanijom CGI i Google Cloud platformom u vezi sa premeštanjem i skladištenjem podataka o aktivaciji telefona i performansama na Google Cloud u mestu Hamina u Finskoj. Premeštanje centra će omogućiti još naprednije korisničko iskustvo svim fanovima Nokia telefona, unapređujući brzinu i tačnost isporučenih detalja za Nokia telefone.

Oslanjajući se na naprednu analitiku podataka i tehnologije mašinskog učenja koje pruža Google Cloud, kao i na ekspertizu kompanije CGI u oblasti cloud-a i podataka, HMD Global će biti u mogućnosti da dodatno razvije analitiku podataka od čega će korist imati svi fanovi Nokia telefona širom sveta. Prvi Nokia pametni telefoni koji će skladištiti podatke u novom centru biće novi pametni telefoni počevši od Nokia 4.2, Nokia 3.2 i Nokia 2.2 modela. Podaci sa ostalih Nokia pametnih telefona[1] biće premešteni u centar u Hamini nakon što Android Q ažuriranje postane dostupno kasnije tokom godine i kompletirano 2020. godine.

Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u kompaniji HMD Global je izjavio: „Fanovi širom sveta cene naše jedinstveno obećanje o proizvodima. Ovo obećanje znači da će svaki Nokia pametni telefon koji pokreće Android One primati redovna bezbednosna ažuriranja tokom tri godine, zajedno sa nadogradnjama operativnog sistema u periodu od dve godine. Želimo da svaki Nokia pametni telefon ostane svež duže i da omogućimo svim korisnicima da uživaju u aktuelnim inovacijama kompanije Google. Trudimo se da korisnicima pružimo najnovija ažuriranja operativnog sistema Android, brže nego drugi proizvođači. Zato se naši korisnici mogu u potpunosti osloniti na svoje Nokia pametne telefone jer oni vremenom postaju sve bolji.”

Povezana vest:  Samsung istražuje svet mobilne virtuelne stvarnosti uz Gear VR

“Danas smo napravili još jedan značajan korak napred kako bismo učvrstili poverenje naših korisnika. Ostali smo verni našem finskom nasleđu i odlučili da sklopimo partnerstvo sa kompanijom CGI i Google Cloud platformom zbog naših rastućih potreba za skladištenjem podataka i povećanjem investicija u naš dom u Evropi.“

Dodatni nivoi bezbednosti, kontrole i analitike za još naprednije korisničko iskustvo na vašem Nokia telefonu

Povezana vest:  Samsung predstavio bešumne i ekološki prihvatljive klima uređaje

Ovaj potez dodatno osnažuje posvećenost kompanije HMD Global da se pridržava svih relevantnih evropskih sigurnosnih mera i zakona, uključujući propise o zaštiti privatnosti podataka Evropske unije, kao što je Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR).

„Google Cloud i CGI su bili prirodni izbor za strateške partnere kada je reč o oblasti clouda-a, zahvaljujući našoj prethodnoj bliskoj saradnji. Ovim partnerstvom omogućena je implementacija naše vodeće tehnologije za bezbednost podataka i analitiku na globalnom nivou. Želimo da ostanemo otvoreni i transparentni u vezi sa načinom na koji prikupljamo i čuvamo podatke o aktivaciji uređaja i želimo da ljudi shvate zašto i na koji način to doprinosi unpređenju njihovog korisničkog iskustva. Ova promena ima za cilj da dodatno ojača naše obećanje fanovima za čistim, bezbednim i ažuranim Androidom, sa naglaskom na bezbednost i privatnost putem naših servera podataka u Finskoj “, kaže Juho Sarvikas.

“Budući da Google u potpunosti koristi obnovljivu energiju na globalnom nivou, Google Cloud platforma ne zadovoljava samo potrebe kompanije HMD Global za softverom i podacima, već obezbeđuje potpuno održivo rešenje, unapređujući našu investiciju u budućnost“, dodaje Eva Fors generalna direktorka za Google Cloud za područje severne Evrope.

Povezana vest:  Nova praznična igra na Viberu - Velika potraga za uskršnjim jajima

Kompanija CGI je stvorila vrhunsku infrastrukturu između back-end prikupljanja podataka i pametnih telefona sa efikasno izgrađenom arhitekturom i optimizovanom strukturom troškova. Kompanija HMD Global se oslanja na stručnost koju poseduje kompanija CGI kada je reč o naprednoj analitici kako bi pažljivo radili i nadgledali rešenje i povećali svoj potencijal.

„Uvođenjem najnovijih tehnologija za prikupljanje i analizu podataka u kombinaciji sa ekspertizom inženjera i naučnika iz kompanije CGI, HMD Global je u mogućnosti da unapredi bezbednost podataka i da uči iz iskustva korisnika. Analiza upotrebe telefona i zadovoljstva korisnika pružaju uvid u to kako razviti uređaje da bi se pružila još bolja iskustva i usluge fanovima Nokia telefona širom sveta “, izjavio je Martti Reilander, potpredsednik, Advanced Analytics Solutions, CGI u Finskoj.

[1] Kada odgovarajući Nokia pametni telefoni dobiju Android Q ažuriranje njihovi podaci će biti premešteni u Haminu u Finskoj.