laurent_blancBlan: Niko nije iznad reprezentacije

 

Novi selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan izjavio je danas da je ponosan što je došao na tu funkciju, ali i da je ljut zbog ponašanja pojedinih igrača tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Za mene reprezentacija Francuske predstavlja sve. Kao igrač sam prolazio i kroz dobre i kroz loše trenutke u nacionalnom timu. U potpunosti ću se posvetiti poslu selektora. Imao sam još neke ponude, ali ova je bila najveći izazov – kazao je Blan na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Mesi: Sanjam da se vratim u Njuels Old Bojs

Blan je za reprezentaciju Francuske odigrao 97 utakmica i postigao 16 golova, a sa „trikolorima“ je osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo.

-Reprezentacija pripada svima i ne može pojedinac da bude iznad nje. To pravilo važi i za mene. Znam šta je sve potrebno da igrač obuče plavi dres – naveo je Blan koji je sa Fudbalskim savezom Francuske potpisao dvogodišnji ugovor.

Povezana vest:  Ivanović i Drulović predloženi za najbolje u 2013.

Blan je naveo i da je potrebno da reprezentativci poseduju „pravi mentalitet i timski duh“.

Na mestu selektora Blan je zamenio Remona Domeneka, pod čijim vođstvom je Francuska na Mundijalu u Južnoj Africi eliminisana još u prvoj fazi takmičenja.

Atmosfera u ekipi tokom turnira bila je veoma loša, fudbaleri su se posvađali sa selektorom i stručnim štabom, a kasnije su čak bojkotvali trening.

Povezana vest:  Golman Vinsent Guaita produžio ugovor sa Valensijom

Blan će debi na klupi reprezentacije imati 11. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Norveške.