Član odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je danas da predsednik Sindikata Nezavisnost Mirko Poledica štiti isključivo lični interes i da je izveštaj FIFPro-a predstavljen „zdravo za gotovo“.

„Poledica glumi sindikalnog lidera kako bi zaštitio samo lični interes. Žali se na izbor članova novog Arbitražnog suda i ističe kako u tom telu sada nema lični uticaj, a zaboravlja na činjenicu da ako je Arbitražni sud nezavisno telo, kao što jeste, onda niko i ne treba da ima uticaja na rad istog“, rekao je Milanović agenciji Beta.

Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) upozorio je u sredu igrače da ne potpisuju ugovore sa klubovima iz Srbije, označivši zemlju kao okuženje bez zakona i saopštio da stvari postaju još gore.

Povezana vest:  Drogba: Imamo šanse za titulu

Takođe, FIFPro je naveo da FSS uklanja predstavnike igrača iz tela koja su ovlašćena da rešavaju sporove sa klubovima.

Milanović je kao krivca označio Poledicu, za koga je rekao da radi „na štetu srpskog klupskog fudbala pod izgovorom zaštite interesa igrača, a da je njegov interes „bio i ostao samo lični“.

„Govorimo ; o istraživanjima koja nigde u svetu, tako ni ovde u Srbiji, ne mogu da imaju status zvaničnog dokumenta sa relevantnim podacima. A, Poledica je to predstavio zdravo za gotovo sa jasnom namerom destabilizacije i urušavanja svega u našem fudbalu“, kazao je Milanović.

Funkcioner FSS-a je naveo da su sve promene Pravilnika i broja članova Arbitražnog suda urađenje „u cilju poboljšanja rada i efikasnosti“ u procesu donošenja odluka.

Povezana vest:  NIS Srbija odbranio trofej Planetwin365 Zlatnog kupa

„Ali, Poledici to ne odgovara isključivo zbog njegovih privatnih interesa. Sve izmene su urađene u skladu sa normama i uz konsultacije sa UEFA i FIFA, ali čovek kome nije odgovarao nijedan predsednik FSS zbog načina na koji funkcioniše, a to su pritisci i jedna vrsta ucene i reketiranja, služi se obmanama koje idu samo na štetu srpskog fudbala“, rekao je Milanović.

Istraživanja FIFPro-a o situaciji u srpskom fudbalu i preporuka da igrači ne idu u Srbiju izazazvali su mnogo bure.

Milanović je rekao da Poledica „tako funkcioniše“ i da pritiscima, ucenama i reketiranjem radi isključivo za svoj interes.

„Zašto, uostalom, više od 95 odsto njegovih procesa ide preko advokatske kancelarije Bojović sa kojom Poledica ima odličnu saradnju? A, da li javnost zna koliko uzimaju od svakog slučaja da bi spasili igrača i srpski fudbal učinili boljim? Od 20 do 50 odsto. Znate li koliko je to ; novca u nekim slučajevima kada se radi o većim iznosima? U pitanju su ogromne sume. I onda vidite zabrinutost sindikalnog lidera što nema svoj uticaj u radu Arbitražnog suda, a s druge strane stoji prefiks nezavisni“, rekao je Milanović.

Povezana vest:  Vest Hem ipak bez olimpijskog stadiona

On je dodao da FSS istrajati protiv svih nepravilnosti i zloupotrebe njegovih institucija i istakao da „pokušaj napada i destabilizacije“ neće uticati na nameru da se mnoge stvari dovedu u red i učine boljim, kvalitetnijim i efikasnijim nego što su bile ranije.