rejmond_domenek_1_trener_francuskaGalas okrivio Domeneka za debakl

 

Francuski fudbaler Viljem Galas okrivio je odlazećeg selektora reprezentacije te zemlje Remona Domeneka za debakl ekipe na Svetskom prvenstvo u Južnoj Africi.

„Ako je bilo fijaska, bilo je i razloga za to. A ne bi trebalo da se navlači zavesa preko očiju: njihov koren je u selektoru“, rekao je odbrambeni fudbaler „trikolora“ u invervjuu za nedeljnik „Inrokiptible“.

Domenek je već napustio kormilo francuske reprezentacije, pošto je, kao i igrači, bio izložen oštrim kritikama navijača, pa i političara. Francuski tim je još pre ispadanja sa Mundijala stupio u štrajk i odbijao da trenira pre mečeva.

Funkciju selektora preuzeo je Loran Blan, koji će imati težak zadatak da podigne ekipu posle šest problematičnih godina pod vođstvom Domeneka. Domenekova era na klupi „trikolora“ završila se velikim svađama u ekipi.

Povezana vest:  Političari i policija zabrinuti zbog škotskog derbija

Igrači nisu želeli da treniraju pošto su bili nezadovoljni zbog ophođenja prema napadaču tima Nikoli Anelki, koji je izbačen iz ekipe zato što je uvredio Domeneka posle poraza od Meksika (0:2) u drugom kolu takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Galas, koji je za Francusku igrao 84 utakmice, ocenio je da je Domenek sam izazvao reakciju Anelke.

-Domenek nam je stalno govorio da ostavimo ego po strani. Ali on je zaboravio da to učini. Nije nam ukazivao poštovanje. Mnogi igrači nisu mogli ni da govore sa njim – rekao je Galas.

Povezana vest:  Azar: Jedva čekam duel sa Mesijem

-Pravi problem je bio trener… Ni ja nisam bio dobar. Ceo tim je bio loš. Ali i trener je bio takav – dodao je prvotimac Arsenala.

Galas je odgovorio i na iščuđavanje javnosti, koja nikako da poveruje da je tim sa tako dobrim fudbalerima igrao tako loše.

-Možete da imate najbolje fudbalere sveta u timu, ali ako nemate pravog trenera nećete imati ni rezultate – istakao je Galas, ali teško da će njegove reči opravdati francuske igrače.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Veliki kadrovski problemi Holandije pred osminu finala SP

Nekadašnji reprezentativac Francuske Lilijan Tiram javno je pozvao neke igrače, među kojima i kapitena Patrisa Evru, da se povuku iz tima zbog odluke da bojkotuju treninge.

Francuska je učešće na Mundijalu završila bez pobede, kao i pre dve godine kada je u grupnoj fazi završila takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Domenek je Galasa razljutio i odlukom da mu oduzme kapitensku traku i dodeli je Patrisu Evri. Selektor je Galasu odluku obrazložio rekavši mu: „U svakom slučaju, ti ne bi bio dobar kapiten“.

Galasu je kapitenska traka oduzeta pre dve godine kada je kritikovao saigrače.