Srpski fudbaler Nemanja Gudelj rekao je danas da misli da je odlazak u Kinu korak napred u njegovoj karijeri i naveo da će se truditi da u Tjanđinu opravda očekivanja i zadrži reprezentativni status.

„Radiću maksimalno kako bih u novom klubu opravdao očekivanja i zadržao reprezentativni status. Ako budem na spisku selektora za sledeće okupljanje, sigurno da ću učiniti sve što se od mene bude tražilo kako bismo se radovali odlasku na SP u Rusiji. To je cilj svih nas koji živimo i dišemo za dres reprezentacije Srbije“, rekao je Gudelj za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Ivica Dačić: Na stadione ne sme da se dolazi sa strahom

Gudelj je napustio Ajaks i prešao u klub Tjanđin Teda, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, a novim saigračima će se pridružiti već 7. januara.

On je ocenio da je kineska liga u velikoj ekspanziji i da će to takmičenje biti sve snažnije.

„Dugo mi je trebalo da prelomim i odlučim se da odem u Kinu. Imao sam i nekoliko ponuda od evropskih klubova, ali konsultovao sam se sa ljudima kojima verujem i na kraju procenio šta je najbolje da uradim kako bih napravio korak napred u mojoj karijeri. Klubovi ulažu velika sredstva kako bi napravili što bolje ekipe, a samim tim i liga je sve kvalitetnija. Znam da je sve drugačije nego u Evropi, ali na meni je da što pozitivnije odgovorim novom izazovu. Spreman sam i izuzetno motivisan“, kazao je Gudelj.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE - RASPORED, Zvezda i Partizan protiv novajlija na startu

Selektor Slaboljub Muslin poželeo je Gudelju sve najbolje u dresu novog kluba i rekao da njegov odlazak u Kinu ne znači i promenu reprezentativnog statusa.

„To da li igra u Evropi ili Kini ne određuje reprezentativni status, već neki drugi kriterijumi koje sam definisao kad sam preuzeo nacionalni tim. Nadam se da će u novom klubu imati željenu minutažu i da će igrati u skladu sa svojim mogućnostima. Gudelja ću nastaviti da pratim kao i sve ostale igrače koji su kandidati za reprezentaciju“, rekao je Muslin.

Povezana vest:  Rad deklasirao Voždovac, Jelić postigao pet golova

Reprezentacija Srbije će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastaviti 24. marta, kada će gostovati Gruziji.

Srbija posle četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli Grupe D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske.