Najbolji dan kapitena Vejna Runija u Mančester junajtedu doći će kada postane najbolji strelac u istoriji tog fudbalskog kluba, rekao je danas trener ekipe Žoze Morinjo.

Mančester junajted je danas pobedio Reding sa 4:0 u trećem kolu FA kupa, a Runi je postigao prvi gol i sa ukupno 249 golova izjednačio je klupski rekord Bobija Čarltona po broju pogodaka za klub.

Povezana vest:  EURO 2012, Švajnštajger obećao Van Bomelu: Dobićemo Dance

Runi je rekao da je izuzetno počastvovan zbog tog dostignuća i najavio postavljanje rekorda u narednim utakmicama. Junajted će u naredne dve utakmice igrati na Old Trafordu protiv Hala i Liverpula.

„Mislim da će njegov najbolji dan tek doći. Ovo nije njegov najbolji dan. Doći će, samo je pitanje kada. Ovo je stvarno sjajno pošto svi znaju ko je Bobi Čarton i za Vejna je odlično što je postigao isti broj golova. Njegov najbolji dan doći će kada postigne sledeći gol“, rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Keiroš: Ne znam kako će Mažić moći da spava posle ovoga

Junajted je danas ostvario osmu uzastopnu pobedu, a osim Runija golove su postigli dvostruki srelac Markus Rašford i Entoni Marsijal.