Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da su ekipi neophodna pojačanja jer će, po njegovoj oceni, biti teško odbraniti titulu.

-Treba nam pojačanje na štoperskim mestima, zatim bočni igrači, pre svega desni bek. Treba nam i špic koji pravi razliku. Ako dovedemo špica dobrih kvaliteta, to će nam mnogo pomoći – rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde su se okupili pred početak priprema za drugi deo sezone, u kom će pokušati da odbrane titulu šampiona Srbije. Božović je naveo da čita u medijima o igračima koji će navodno doći u Zvezdu, ali je istakao da se za nekoga može reći da je pojačanje tek kada potpiše ugovor.

Ekipu su do sada pojačali Srdjan Vujaklija i Nemanja Milić. Božović je za njih rekao da „imaju odredjeni kvalitet“ i da će im Zvezda pomoći da napreduju, ali i da će oni pomoći ekipi da napravi dobar rezultat.

Povezana vest:  Afelaj će zbog povrede pauzirati najmanje četiri nedelje

-Zainteresovani smo za Bogdana Planića iz Vojvodine i Abrahama Frimponga iz Napretka. Videćemo šta će se od toga ostvariti. Meleg je jedan od najtalentovanijih igrača. Interesantan je, ali je pitanje jer vidim da se rasipamo sa raznim milionima i pitanje je koliko je tih miliona ostalo. On je moja želja, ali ne znam koliko je izvesno da dodje jer finansijski ne stojimo dobro kao i svih ovih godina – rekao je Božović.

On je dodao da je dobrodošao „svaki igrač koji pravi razliku“.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Repriza osmine finala iz Nemačke

U ekipu je stigao omladinski reprezentativac Srbije Milan Senić, za koga je trener crveno-belih rekao da je mlad i talentovan igrač i da su klubu takvi potrebni.

On je naveo da će Tomas Fibel i David Babunski napustiti klub „ako bude ponuda“, a da za francuskog štopera ima ponuda iz Rusije.

Božović je naveo da je klub još u „fazi odlučivanja“ i da razgovara i razmatra koje su najbolje opcije kada je reč o odlascima pojedinih igrača koji su se pojavili prvog dana priprema.

-Još smo u fazi odlučivanja. Razgovaramo i gledamo šta je najbolje za svakoga – rekao je Božović.

Okupljanje je obeležio veliki sneg i hladno vreme u Beogradu, što Božoviću ne smeta.

-Malo smo se razmazili, bila je hladnoća i ranijih godina. Sve je normalno, ionako nemamo nameru da prva dva dana mnogo radimo. Ne smeta nam mnogo – kazao je Božović.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, FIFA smatra da nisu krivi arbitri, nego televizija

Zvezda će već u sredu otputovati na prvi deo priprema u Sloveniji, odakle će se vratiti 23. januara, a već posle četiri dana će otići na Kipar, gde će biti do 13. februara.

Govoreći o ciljevima, Božović je rekao da je prioritet osvajanje „duple krune“.

-Očekujemo da osvojimo duplu krunu, to nam je cilj, što svakako neće biti lako. Mnogo je lakše osvojiti titulu nego je odbraniti. Nadam se da ćemo imati znanja i sreće da to uradimo – rekao je Božović.

Sezona bi trebalo da se nastavi 18. februara.