spanija logo

Predsednik Deportiva tvrdi da je korupcija rasprostranjena

Dugogodišnji predsednik Deportiva iz La Korunje Augusto Sesar Lendoiro ocenio je danas da je korupcija u španskom fudbalu široko rasprostranjena, ali ne i u njegovom klubu.
-Skoro svi završni mečevi sezone su namešteni, na ovaj, ili onaj način – rekao je Lendoiro.
On je ocenio da je Deportivo ispao iz Primere u sezoni 2010/11 zbog namestanja mečeva i dodao da je „javna tajna da klubovi dobijaju novac da izgube mečeve, kako bi drugima pomogli da ne ispadnu u drugu ligu“.
-Neka navijači Deportiva budu potpuno mirni – ovaj klub nikada nije učestvovao u nameštanjima, stavio bih glavu na panj da igrači i Bord direktora nemaju nikave veze sa korupcijom – rekao je Lendoiro.
Španski tim za borbu protiv korupcije otvorio je istragu protiv Levantea, pod sumnjom da je 13. aprila učestvovao u nameštanju pobede Deportiva u gostima od 4:0.
Španska fudbalska liga (LFP) najavila je pre nedelju dana da će otvoriti istragu ovog meča pod sumnjom da je namešten. Deportivo, koji se bori za opstanak u Primeri, demolirao je Levante pre tri nedelje, postigavši tri gola u prvom poluvremenu.
Novoizabrani predsednik LFP Havijer Tebas izjavio je proslog meseca da u Španiji mora da se promeni kultura čija je osnovna parola „sve je dopušteno“, što znači da neki klubovi kupuju utakmice kako bi opstali u ligi.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 15. kola, strelci i tabela