Linden Dzons na prvom treninghu u RinjuSoftbol savez Srbije napravio veliki korak za budućnost, Amerikanka Linden Džons stigla u Srbiju

Amerikanka Linden Džons (28 godina) stigla je u Srbiju. Pregovori sa Softbol savezom Srbije trajali su dva meseca i uspešno su završeni. Linden će se u naredna dva meseca brinuti o kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji, a obilaziće i držati treninge i seniorima i mlađim kategorijama u Novom Sadu, Somboru i Subotici. Linden je u igračkoj karijeri bila najbolji pičer (bacač) univerziteta Mobile Alabama, a igrala je i u Holandiji. Specijalizovana je za rad sa mlađim kategorijama.
Ovo je veliki dan za srpski sport. Postojimo osam godina i trudimo se da napredujemo. Dolazak Amerikanke je za nas nešto neverovatno. Kolevka softbola su Sjedinjene američke države, tamo gotovo svaka devojčica igra softbol. Uvereni smo da će dolazak Linden, podići kvalitet naših softbolašica. Dogovorili smo se da bude sa nama dva meseca, ali imamo želju da nas predvodi na Evropskom kadetskom prvenstvu u Ostravi. Sa njom je medalja mnogo bliža – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić.
Linden je juče predstavljena devojčicama u Ripnju, gde Softbol savez Srbije pravi teren za softbol. Dočekali su je predsednik Slobodan Đurić, član UO Predrag Stupar i sportski direktor Dejan Janković. Za 18. i 19. maj je planirana poseta Somboru, gde će se održati mini kamp.
U softbolu dobar pičer znači pola tima. Imamo tri mlada pičera, Katarinu Karić, Andreu Miletić i Katarinu Mančić, koja imaju veliki potencijal. Ukoliko ih Amerikanka ubrza, a to je ono što ona i zna, onda je pred nama sjajna budućnost. Uz to ona veruje da će popraviti i naše udarače, a to je vrlo važno kada napadamo i osvajamo poene. Veliki posao dovođenjem Linden smo uradili, a vreme će pokazati koliko ćemo biti uspešni – kaže Đurić.
Naše softbolaše očekuje Evropsko seniorsko prvenstvo u češkim Pardubicama (15. – 20. jul), veliki međunarodni kadetski turnir u italijanskoj Parmi (24. – 28. jul) i Evropsko prvenstvo za kadetkinje u češkom gradu Ostravu (5. – 10. avgust).
– Bez finansijske pomoći države i Ministarstva omladine i sporta ne bi mogli ostvariti zacrtane ciljeve. Ministarka Alisa Marić, je i sama bila vrhunski sportista. I sigurno zna, koliko je teško, pogotovo u ženskom sportu. Nadamo se da će nas sa svojim saradnicima uskoro obići na nekom od takmičenja gde ćemo braniti boje Srbije – zaključio je Đurić.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Novi Sad se plasirao među 16 ekipa na Svetskom prvenstvu

Održan kamp u banji Vrujici

Od 28. aprila do 4. maja u banji Vrujici održan je Kamp u softbolu, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Pod stručnim nadzorom selektorke juniorske reprezentacije Grčke Saše Havelke, kojoj je pomagala naša Tamara Đerić, radila je 21 devojčica iz klubova Wild cats, Arena i Orlovi Subotica.
Imali smo posetu Dušana Krunića, šefa kabineta Ministarstva omladine i sporta, savetnika Aleksandra Lenca i generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Daneta Korice. Radilo se sjajno, puno se naučilo i odigran je I test meč. I naši gosti su bili zadovoljni. Ove godine imaćemo još jedan ozbiljan kamp za perspektivne softbolašice – istakao je Đurić.
Na kampu su trenirale: Katarina Karić (1997), Helena Đorđević (1997) Ivana Kuzmanović (1997), Hristina Mančić (2002.), Katarina Grujičić (1997), Jefimija Janković (1997), Ivona Radovanović (1997), Aleksandra Stojković (1998), Tara Šoškić (1998), Ivana Bakalović (1995), Nevena Udovičić (1997.), Andrea Miletić (1997), Ivona Čikoš (1997), Đurđina Stojković (1997), Jovana Ignjatović (1997.), Selena Tanasijević (1997.), Katarina Mančić (1999.), Marija Savić (1996.), Sandra Jovanović (1996), Katarina Jovanov (2000), Jovana Jovanović (1996).

Povezana vest:  Delta City Champion Challenge turnir