lotar_mateusHalilhodžić i Mateus kandidati za selektora Kameruna

 

Bosanskohercegovačkli fudbalski trener Vahid Halilhodžić i Nemac Lotar Mateus kandidati su za mesto selektora Kameruna, umesto Francuza Pola Le Guena koji je podneo ostavku posle eliminacije te afričke ekipe sa Mundijala u Južnoj Africi.

Predsednik Fudbalske federacije Kameruna Ija Muhamed izjavio je da su ta dvojica stručnjaka već podnela kandidature, „zajedno sa još desetoricom trenera“.

Povezana vest:  Anri odlazi iz Barselone?

-Treba nam stručnjak koji će prihvatiti najmanje četvorogodišnji ugovor. Neophodno je da prekinemo sa praksom dovođenja trenera na kratak period, zahtevajući od njih da odmah donesu rezultat. Treba nam trener koji će provoditi više vremena sa igračima, jer će samo tako moći da stvori jak tim – istakao je Muhamed.

Povezana vest:  Meksikanci se pridružuju Urugvajcima na Mundijalu u Brazilu

Predsednik nacionalne federacije Kameruna napomenuo je da je u njegovoj zemlji posao selektora „podrazumeva velike pritiske“.

-Čak sam i ja svakodnevno bio pod velikim pritiskom – dodao je Muhamed.

Pedesetsedmogodišnji Halilhodžić, bivši jugoslovenski reprezentativac, do februara ove godine vodio je selekciju Obalu Slonovače. Otpušten je posle eliminacije u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija.

Četrdesetdevetogodišnji Mateus je tokom igračke karijere 150 puta nastupao za reprezentaciju Nemačke, a kao trener predvodio je beogradski Partizan, Rapid iz Beča, izraelski Makabi i reprezentaciju Mađarske.

Povezana vest:  Ilić: Ovo nije tipična situacija za nas