Novi fudbaler Mančester junajteda Romelu Lukaku rekao je da je za trenera tog tima Žozea Morinja spreman da ide i kroz zid, preneli su danas britanski mediji. Lukaku je juče u Los Andjelesu prvi put trenirao sa novom ekipom, otkako je prešao iz Evertona u Junajted za 85 miliona evra.

Belgijski napadač će drugi put saradjivati sa Morinjom, posle njihove saradnje u Čelsiju. Lukaku je 2014. godine otišao iz Čelsija pošto nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu. Morinjo je tada doveo u pitanje mentalitet i odlučnost Lukakua, jer je odlučio da predje u Everton pre nego da se bori za mesto u timu.

Povezana vest:  Bajković: Ne razmišljam o odlasku, sve je na klubu

Lukaku je rekao da je Morinjo bio jedan od razloga njegovog transfera na Old Traford.

-Radio sam sa njim kada sam imao 20 godina, nije išlo kako sam očekivao, ali to smo prevazišli. Imamo sjajan odnos. On zna da ću za njega ići i kroz zid. Uzbudjen sam što ćemo sradjivati i što ću napredovati. Želim da se borim za trofeje, da budem u svlačionici sa sjajnim igračima i sjajnim ličnostima. To sam želeo, to će mi pomoći da budem bolji – rekao je Lukaku, preneo je Skaj.

Povezana vest:  PSŽ pronašao školu za Bekamovu decu

Lukaku je odbio da produži ugovor sa Evertonom, a za njega je bio zainteresovan i Čelsi. Lukaku je prošle sezone bio drugi najbolji strelac Premijer lige sa 25 golova, a Everton je sezonu završio na sedmom mestu. Junajted je bio šesti, ali se plasirao u Ligu šampiona pošto je osvojio Ligu Evropa.