Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Crvenu zvezdu zatvaranjem severne tribine stadiona „Rajko Mitić“, u revanš utakmici protiv kazahstanskog Irtiša, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, i novčano sa 8.000 evra.

Kako je danas preneo Sportski žurnal, nema potvrde da li je razlog pesma koju su navijači Zvezde pevali protiv Uefe, tokom utakmice sa Florijanom 29. juna, a ima indicija i da je kazna reakcija na poruku sa severne tribine upućene LGBT populaciji.

Povezana vest:  PRIPREME CRVENE ZVEZDE, Dostanić: Na dobrom smo putu

Na severnoj tribini, na kojoj su smeštene najvatrenije pristalice Zvezde, često se mogu videti parole „Uefa podržava terorizam“ i „Uefa mafija“.

Zvezda će u četvrtak igrati u Pavlodaru protiv Irtiša, a revanš je na programu 20. jula u Beogradu.

-Dobili smo od Uefa kaznu za Crvenu zvezdu. Nažalost, zatvorena je severna tribina za sledeću utakmicu, uz finansijsku kaznu od 8.000 evra. Kazna jeste neprijatna, ali ne i drakonska. Mi smo pod posebnim monitoringom, kako klubovi tako i reprezentacija. U narednim danima radićemo sve što je u našoj moći zajedno sa klubovima da popravimo sliku i da ubuduće izbegnemo nepotrebne kazne. Tako je kako je, nadamo se da Uefa neće više imati razloga da ponavlja takve mere. Moramo malo da obratimo pažnju na te stvari – rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Povezana vest:  Spahić zbog povrede završio sezonu