Evropska fudbalska unija (UEFA) navela je u svojoj odluci o kažnjavanju Partizana detaljno sva dugovanja kluba i obrazložila je razlog suspenzije, iako u klubu insistiraju na tome da je u pitanju upozorenje.

U detaljnoj odluci o kažnjavanju, u njenom drugom delu, pod tačkom 14 navodi se da je glavni istražitelj predložio suspenziju na jednu sezonu iz Lige šampiona ili Lige Evropa, prvu u koju klub izbori takmičenje u naredne tri godine, kao i novčanu kaznu.

Povezana vest:  Milan pobedio Montreal u nastavku američke turneje

U sedmom delu odluke, pod nazivom „Operativni deo“, pod tačkom 63 navodi se koje je tačno Partizan prekršaje napravio i navodi se da je kažnjen isključivanjem iz klupskog takmičenja UEFA u koje bi se plasirao u naredne tri godine. U odluci se navodi i da su crno-beli kažnjeni i sa 3.000 evra, ali i da je odluka konačna.

Povezana vest:  FIFA sutra na udaru Varnera, UEFA ne traži odlaganje izbora

Poslednja stavka odluke navodi da Partizan ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

U Partizanu, medjutim, insistiraju na tome da klub nije suspendovan. Sagovornici Bete iz kluba su objašnjavali da postoji rok za plaćanje i da će dug biti izmiren na vreme, nezvanično do kraja nedelje. Na primedbu da u odluci piše da je klub suspendovan i da se ne pominje uslov, Beti je rečeno da su ljudi iz Partizana u kontaktu sa ljudima iz UEFA, i da će problem biti rešen.

Povezana vest:  Ronaldo zaprosio Irinu Šajk

Generalni direktor Miloš Vazura ranije je rekao da je u pitanju uslovna suspenzija ako se ne plati dug i naglasio je da će dug biti izmiren u predvidjenom roku.