miroslav_klose_karlos_pujol_spaĆavi: Dominirali smo protiv Nemaca, Klose: Ništa nam nije uspevalo

 

Minimalnom pobedom nad Nemačkom španska reprezentacija izborila je prvo finale u istoriji svetskih prvenstava. Uspeli su Španci u polufinalnom dvoboju Nemce zbiti na njihovu polovinu i otupiti im oštricu napada koja je tako sjajno funkcionisala u dvobojima osmine finala i četvrtfinala protiv Engleske (4-1), odnosno Argentine (4-0).

Dominirala je Crvena furija od početka, a na kraju su uspeli da slome pancere u 73. minuti, kada je nakon Ćavijevog kornera loptu glavom u mrežu zakucao Karl Pujol.

Povezana vest:  Navijači Rapida zazidali ulaz u kancelarije fudbalskog kluba

-Oduševljeni smo pobedom koja je u potpunosti zaslužena. Ekipa je napravila sjajan posao, pritiskali smo protivnika, dominirali smo nad Nemačkom, posebno u drugom delu meča. Osećali smo se dobro na terenu i kontrolisali smo loptu. Uz sve to imali smo sreće postići gol posle kornera, kada je sjajno zabio Pujol. Zalužili smo pobedu i pokazali smo snagu na terenu – komentarisao je Ćavi, asistent kod jedinog gola na utakmici.

Osvrnuo se Ćavi i na protivnika u finalu, reprezentaciju Holandije:

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati i tabela osmog kola španske lige

-Holandija je sjajna ekipa koja ima redom sjajne igrače, posebno u veznoj liniji i napadu. Ali na nama je da igramo svoju igru. Ako ćemo igrati kao protiv Nemačke, imaćemo veliku šansu za titulu.

Svoj je komentar nakon utakmice dao i napadač nemačke reprezentacije Miroslav Klose, koji se propustio upisati u strelce i tako se izjednačiti sa Ronaldom na tabeli najboljih strelaca u istoriji Mundijala. Ostao je Klose na ukupno 14 postignutih golova, dok je Brazilac zabio gol više.

Povezana vest:  Milanović: Igraćemo strpljivo protiv Partizana

-Bili smo prezauzeti odbranom, pa nismo stigli napasti. Španci su igrali pametno. Kada smo i uspevali doći u posed lopte, pokušavali smo sa njom nešto da napravimo, ali nam nije uspevalo. Pokušavali smo takođe da usporimo ritam utakmice, ali ni to nam nije pošlo za rukom. Za razliku od ostalih utakmica do sada, nismo uspeli napadati. Razočaran sam porazom i činjenicom da smo izgubili priliku za borbu za titulu – rekao je Klose.