ivan_adzic_fk_czAdžić: Spisak pojačanja nije zaključen

 

Dolazak Duška Tošića na Marakanu, prema rečima našeg sportskog direktora Ivana Adžića, ne znači i zaključenje spiska letnjih pojačanja Crvene zvezde.

– Nije spisak još zaključen. Duško je veliko pojačanje, a kao što sam više puta naglasio nećemo više dovoditi igrače koji neće poboljašti kvalitet, isključivo smo okrenuti fudbalerima koji će značiti ovom timu, koji će biti spremni istog trenutka – napominje Adžić.

Nije tajna da je za angažovanje Duška Tošića bio zainteresovan i Partizan.

Povezana vest:  Alvares novi trener Sevilje

– Pre mesec danas Duško i ja smo razgovarali i tada smo jedan drugom pružili ruku. On mi je još tada rekao da je za njega jedina opcija Crvena zvezda. Naš dogovor mogao je samo da pokvari eventualni inostrani angažman – napomenuo je Adžić.

On je istakao da je nezahvalno prognozirati koliko će novajlije unaprediti Zvezdinu igru.

– Pre godinu dana smo bili u velikom problemu. Zatekli smo ekipu sa pet-šet igrača, morali smo da stvaramo nov tim. U zimskom prelaznom roku došlo je još šest igrača, a sada je mnogo lakše. Doveli smo mladog Binića, Vešovića, te Koromana i Tošića, igrače koji su provereni i iskusni, njih dvojica treba da prave višak i razliku. Ne možemo sto odsto da budemo sigurni da ćemo sezonu odigrati dobro, fudbal je nepredvidljiva igra. Ne želim da dajem velika obvećanja, ali obećavam da ćemo se sa ovim timom maksimalno boriti na svim frontovima – rekao je Adžić.

Povezana vest:  Preminuo bivši fudbaler kijevskog Dinama

Slučaj „Kastiljo“ o kojem se u proteklom periodu puno pričalo i pisalo je, kako kaže sportski direktor, veoma zamršen i zapetljan.

– Ni meni ta situacija nije sasvim jasna. Mi smo nasledili taj ugovor, dosije koji je izuzetno obiman i zapetljan. Njegov menadžer Nestorović je sa bivšom Upravom napravio neke klauzule i mi smo tu bili nemoćni. Postoji ček koji je dat, koji više i nema pokriće… U svakom slučaju, nije bilo realno da ga vratimo – obajsnio je Adžić.

Povezana vest:  Pobede Čukaričkog, Voždovca, Rada i Napretka, remi u Nišu