nba_novi_logoBuzer u Bulsima, Alen produžio ugovor

 

Nakon što je Stoudemajer pristupio Nju Jork Niksima, a Kris Boš Majami Hitu i treća zvezda prijelaznog roka promila je adresu.

Reč je o Karlosu Buzeru, dojučerašnjem krilnom centru NBA ekipe Jute Džeza koji je zajedno sa Deronom Viliamsom vodio košarkaški klub iz Solt Lejk Sitija. Taj dvojac je podsećao na osovinu nekadašnje ekipe Džeza koju su činili Stokton i Malone, ipak, u budućnosti tome neće biti tako.

Povezana vest:  Radonjić: Nadam se pobedi protiv Mege

Buzer je dogovorio sve uslove petogodišnje saradnje sa Čikago Bulsima, te će za taj period saradnje inkasirati između 75 i 80 miliona američkih dolara, piše na službenoj internet stranici kluba.

Od Buzera koji je prošle sezone u osnovnom delu lige bio na proseku od 19.5 poena i 11.2 skoka očekuje se velik doprinos u mladoj ekipi predvođenoj Derikom Rosom i centrom Joakimom Noahom. Bulsima je ostalo dovoljno novca za još jedno zvučno ime. Poznata je i najveća želja – Le Bron Džejms.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde pobedili Real u Madridu

Dodajmo ovome da su prošlosezonski finalisti lige Boston Seltiksi osigurali usluge i svog drugog šutera za sledeće dve sezone. Pre nekoliko dana Pol Piers produžio je saradnju na četiri godine za 61 milion dolara, a sada mu se u dvogodišnjem produžtku vrednom 20 miliona pridružio Raj Alen.

Priča se i o dolasku Shakila O Nila, ali gorostasni centar svoju odluku još nije doneo budući da su mu jednako interesantne ponude Dalas Maveriksa i Denver Nugetsa.

Povezana vest:  Alimpijević: Zvezda uz navijače može sa svima