ivan_maras_kk_hemofarm_pojacanjeKK HEMOFARM

Ivan Maraš prvo pojačanje!

 

Crnogorski reprezentativac Ivan Maraš (24 god, 209 cm) prvo je pojačanje Hemofarma STADA za predstojeću sezonu. Dugogodišnji član podgoričke Budućnosti (bio i kapiten), koji je u nedavno završenoj Superligi Srbije nosio dres Metalca iz Valjeva, sa „farmaceutima“ je potpisao ugovor na dve godine.

Maraš igra na poziciji četiri – pet, ima dobar šut sa distance i veoma je pokretan za svoju visinu. Bio je član mlađih selekcija reprezentacije Srbije i Crne Gore, sa kojom je 2006. godine osvojio zlato na EP u Turskoj, a godinu dana ranije bronzu na EP u Rusiji. Sada je redovan član seniorske reprezentacije Crne Gore, sa kojom će ovog leta igrati kvalifikacije za EP u Litvaniji 2011. godine.

Povezana vest:  Ćurčić: Pratimo kandidate za reprezentaciju

Novi igrač Hemofarma je u Superligi prosečno postizao 13,5 poena po utakmici i 5,9 skokova, a po indeksu korisnosti bio je među prvih deset igrača tog takmičenja.

Marko Ivanović, direktor vršačkog kluba, kaže da Maraš ima iskustvo igranja jakih takmičenja i da je pravo pojačanje na centarskoj liniji. On je, takođe, najavio da će u narednom periodu potražiti još jedno adekvatno pojačanje na poziciji centra, koja je ostala upražnjena odlaskom Bobana Marjanovića u CSKA, kako bi oformili što bolji tim pred predstojeće kvalifikacije za Evroligu.

Povezana vest:  Rakočević: Ostvarili smo primarni cilj u sezoni

-Maraš je kvalitetan igrač, koji u potpunosti odgovara principima moderne košarke. Verujem da će mu biti lako da se uklopi u naš sistem igre, jer poznaje većinu igrača, i mislim da će odlično funkcionisati u kombinaciji sa Milanom Mačvanom, Raškom Katićem, mladim Bogdanom Obrenovićem i Milivojem Božovićem, kojeg ćemo posle operacije kolena postepeno vraćati na teren. Jako je važno to što će se Maraš timu priključiti fizički spreman, posle dobrog rada sa crnogorskom reprezentacijom – kaže Ivanović.

Povezana vest:  Košarkaši Olimpije stupili u štrajk

Direktor Hemofarma STADA je najavio da će u utorak potpisati i ugovor sa Milošem Borisovim o produžetku saradnje na još dve godine. Borisov se, takođe, nalazi na pripremama sa reprezentacijom Crne Gore.