koroman_i_tosic_potpisPromovisani Tošić i Koroman

 

Fudbalski klub Crvena zvezda je u četvrtak 8. jula i zvanično predstavio dva fudbalera koji su ovog leta stigli na Marakanu i od kojih se očekuje mnogo u narednoj sezoni. Pred predsatvnicima medija našli su se Ognjen Koroman i Duško Tošić, u društvu sa sportskim direktorom našeg kluba Ivanom Adžićem, koji je sigurno najzaslužniji za dovođenja dva iskusna i kvalitetna igrača.

– Drago mi je što smo na kraju uspeli da se pojačamo sa dva igrača, koje ne treba posebno predstavljati u Srbiji. Reč je o fudbalerima koji su ostavili trag na ovim prostorima i u inostranstvu. Koroman je iskusan igrač, jedan od najvećih na ovim prostorima. Tošić je takođe povratnik u naš fudbal, bivši, a nadamo se i budući reprezentativac Srbije. Sada im preostaje samo da kvalitetom i dobrim odnosom donesu Zvezdi pobede – kazao je Ivan Adžić.

Povezana vest:  Venger: Naučili smo lekciju iz poraza od Vesthema

Ognjen Koroman nije krio zadovoljstvo zbog nove epizode na Marakani, posle omladinskog staža i igranja u crveno-belom od januara 2007. do juna 2009. godine.

koroman_i_tosic_marakana– Jako sam srećan što sam opet obukao crveno-beli dres i učiniću sve da opravdam očekivanja uprave i navijača. Uveren sam da će Crvena zvezda u ovoj sezoni igrati bolje i da će se titula vratiti na Marakanu. Pred nama su i ispiti u Evropi i verujem da možemo da ispunimo očekivanja i plasiramo se u grupu Lige UEFA. Daću sve od sebe da ispunimo taj cilj.

Što se forme, tiče maksimalno sam spreman da odgovorim zahtevima kluba. Proveo sam godinu dana u Južnoj Koreji i bez obzira na svo iskustvo koje posedujem, tamo sam i napredovao jer je je reč o kvalitetnom ligaškom takmičenju – jasan i iskren je Koroman.

Povezana vest:  Zvezda: Od sutra redovna prodaja paketa za LŠ

Posebno interesovanje navijača i medija izaziva Duško Tošić. Nekadašnji fudbaler Proletera, OFK Beograda, Sošoa, Verdera, Portsmuta i Kvins Park Rendžersa će sigurno biti od velike pomoći mladom timu Crvene zvezde.

– Nisam se ni malo dvoumi kada je stigla ponuda od Crvene zvezde. Novine su prethodnih dana loše prenele neke stvari, a moje je pravo da u dogovoru sa menadžerom, poslušam svaki predlog i razgovaram sa svim zainteresovanim stranama. Tako bi uradio i da su u pitanju bili Vojvodina ili neki drugi klub. Prava istina je da se nikada nisam dvoumio između Crvene zvezde i Partizana, već samo između Zvezde i nekih inostranih angažmana. O tome više zaista ne boh želeo da polemišem. Sada mi je drago i srećan sam što sam tu, na Marakani. Đorđević, Koroman i ja kao iskusniji igrači imamo najveću odgovornost, ali i obavezu da pomognemo mladim, talentovanim igračima oko nas. Znam da se od nas najviše očekuje i učinićemo sve da opravdamo ta očekivanja. Nadam se dobrim rezultatima, uspesima na domaćoj sceni, kao i uspehu u kvalifikacijama za Ligu UEFA. Nisam godinu dana igrao u kontinuiteteu, došao sam da bi se igrački vratio u život i uveren sam da ću to i da ostvarim.  Siguran sam da moja fizička sprema neće biti problem. Dobro sam pripremljen, a odradio sam i testove koji to isto pokazuju. Do 29. jula kada počinje sezona, sve će biti u najboljem redu – jasan je Tošić.

Povezana vest:  Afrički kup nacija u neparnim godinama