zeljko_lukajic_trener_hemofarmEVROLIGA

Lukajić: Ozbiljno uzimamo Hapoel

 

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić rekao je danas da će njegova ekipa ozbiljno uzeti protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Evroligu.

-Nisamo imao želja pre žreba…Sada je tu šta jeste. Hapoel (Gilboa Galil Elion) je prošle sezone napravio iznenađenje i osvojio titulu prvak pored neprikosnovenog Makabija. Sve to znači da ih treba ozbiljno uzeti – rekao je Lukajić.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u finalu plej-ofa Superlige Srbije

Trener srpskog vicešampiona nije mogao da prognozira ishod kvalifikacija.

-Pre bilo kakvih prognoza, treba da vidimo kako ćemo formirati tim. Otišla su nam dvojica reprezentativaca, a mi želimo da nastavimo tradiciju da dajemo šansu mlađima i da oni budu nosioci. Ali, možemo do Evrolige, sve je izvodljivo – rekao je Lukajić.

Popularni „Struja“ ocenio je da su najveći favoriti u Hemofarmovoj strani žreba berlinska Alba i Uniks iz Kazanja.

Povezana vest:  Lisac: U četvrtak odluka o Metalcu

-Alba ima veliku prednost jer dugo radi po istoj filozofiji, pošto je Luka Pavićević nekoliko godina tamo trener i malo menja igrače. Uniks ima velike ambicije, doveo je (Jevgenija) Pašutina za trenera i nekoliko reprezentativaca, jako dobar sastav – kazao je trener.

-Takmičenje počinje prilično rano, već krajem septembra. Uticaće na ishod mečeva to što timovi imaju reprezentativce, koji će se priključiti kasnije zbog Svetskog prvenstva – rekao je Lukajić.

Povezana vest:  Tomić: Biće problema ako se i malo opustimo u Evrokupu