Fudbaleri Lacija pobedili su danas na svom terenu Atalantu sa 2:1 u 20. kolu Serije A i tako sačuvale mesto u vrhu tabele, a jedan od strelaca za rimsku ekipu bio je reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić.

Atalanta je povela u 21. minutu, kada je Remo Frojler posle polukontre pronašao Andreu Petanju u šesnaestercu, koji je grudima primio loptu, okrenuo se i preciznim šutem savladao Federika Marketija.

Savić je izjednačio u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je pokupio centaršut u šesnaesterac Senada Lulića i glavom smestio loptu u mrežu. Konačan rezultat postavio je Čiro Imobile golom iz penala u 68. minutu.

Povezana vest:  Gaskojn: Mislio sam da ću umreti

Imobile i Savić su imali po odličnu priliku do kraja meča, ali ih nisu iskoristili.

Lacio je ostao na četvrtom mestu tabele sa 40 bodova, pošto su i njegovi konkurenti slavili. Atalanta je ostala na 35 bodova i sada ima 11 manje od Milana na petom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu.

Napoli je kod kuće sigurno pobedio „fenjeraša“ Peskaru 3:1 i zadržao treće mesto sa 41 bodom. Roma je u gostima pobedila Udineze 1:0. Pobednički gol postigao je Radža Naingolan, dok Edin Džeko nije iskoristio penal za ubedljiviju pobedu. Roma je druga sa 44 boda, jednim manje od vodećeg Juventusa, koji, međutim, ima dva meča manje.

Povezana vest:  Balak zbog nove povrede mora da pauzira šest nedelja

Juventus kasnije večeras ide u goste Fiorentini.

Peskara je ostala na poslednjem mestu sa samo devet osvojenih bodova, dok je Udineze 11. na tabeli sa 25 bodova.

Sasuolo je kod kuće pobedio Palermo 4:1 i tako osvojio svoj 21 bod i udaljio se iz opasne zone jer sada ima 11 bodova više od svog današnjeg rivala, prvog tima ispod crte zone ispadanja. Sampdorija i Empoli odigrali su 0:0, dok je Kaljari kod kuće pobedio Đenovu 4:1.

Povezana vest:  UEFA podržava Blatera, poziva ostale da učine isto