ber_van_marvjik_selektor_holandijaSP JAR

Van Marvik: Prednost Španije je atraktivnija igra

 

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvik ocenio je danas da će jedina prednost Španije u finalnoj utakmici Svetskog prvenstva biti atraktivnija igra.

-Igramo dobro. I Španija igra dobro, ali mnogo atraktivnije. Mi bismo želeli da igramo tako… Kada izgube loptu svi istovremeno krenu za njom. I njihove ‘zvezde’, takođe. U tome su odlični – rekao je Van Marvik.

Povezana vest:  Nejmar: Turan je sjajan

Holandija i Nemačka u nedelju od 20.30 u Johanesburgu igraju u finalu Svetskog prvenstva. Holanđani su u utorak u polufinalu pobedili Urugvaj sa 3:2, dok je aktuelni evropski šampion Španija sinoć bila bolja od Nemačke sa 1:0.

Van Marvik je rekao da njegova ekipa mora da popravi igru pred protivničkim golom i da pred nedeljnu utakmicu nema problema sa sastavom tima.

Povezana vest:  Gece: Voleo bih da igram u Barseloni

Holandija je u nokaut fazi Mundijala postigla sedam golova, a Španija tri.

-Protiv Urugvaja smo bili malo nespretni. Imali smo sjajne napade, ali smo zaboravili da postignemo golove. Mislim da se to može promeniti u nedelju – rekao je van Marvik.

Prvi strelac šampionata sa pet golova Vesli Snejder rekao je da Holanđani moraju da imaju više hrabrosti kada su u posedu lopte i da igraju bolje u završnici napada.

Povezana vest:  Kasano: Želeo sam da pređem u Sampdoriju

Fudbaler Intera rekao je da će Holandija pokušati da nastavi niz utakmica bez poraza.

-Pobedili smo u svim kvalifikacionim utakmicama za Mundijal, kao i u svim utakmicama u Južnoj Africi. Nećemo dozvoliti Španiji da nas sada pobedi, u poslednjem meču – rekao je Snejder.