Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa danas odigrala veoma loše protiv Vulverhemptona i preuzeo je odgovornost za poraz od tog drugoligaša u FA kupu.

„Bili smo veoma loši. Počeli smo loše i nismo se popravljali. To su svi videli. Ne mogu reći mnogo dobrih stvari o utakmici. Teško je objasniti. Ja sam odgovoran za sastav i ne treba kriviti nijednog igrača. Naravno, posle ovakvih situacija možete mnogo da naučite o njima, ali ja sam odgovoran“, rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  TURNIR U MALOM FUDBALU ZA MLAĐE KATEGORIJE, McDonald’s Cup

Vulverhempton se danas plasirao u osminu finala FA kupa pošto je na Enfildu pobedio Liverpul sa 2:1.

Drugoligaš je poveo već u prvom minutu golom Ričarda Stirmana, a vođstvo je udvostručio Andreas Vajman u 41. minutu. Oba puta asistirao je Helder Košta. Jedini gol za Liverpul postigao je Divok Origi u 86. minutu. Trener Liverpula Jirgen Klop izveo je rezervni sastav, a njegova ekipa pretrpela je treći poraz u poslednjih osam dana.

„Golom na samom početku dobili su na samopouzdanju, a mi nismo bili spremni. Imali smo loptu, gubili je, a onda prekršaj, slobodan udarac, pali su golovi, mi smo pokušavali, ali ne dovoljno dobro“, rekao je nemački trener.

Povezana vest:  Mačva pobedila Borac, remi Spartaka i Čukaričkog

Liverpul je u sredu ispao iz Liga kupa, a upitan koliko ovih nedelju dana mogu da budu štetni za sezonu, Klop je odgovorio: „Videćemo“.

„Koštali smo sebe pobede, ali ne treba zaboraviti da su oni odigrali zaista dobro. Trebalo je da igramo bolje, rezultat je realan. Ljut sam, ali to nije dovoljno. Moramo da se saberemo, oporavimo i uzvratimo“, rekao je Klop.

Povezana vest:  Crvena zvezda lako do bodova protiv Zadra

Trener Vulverhemptona Pol Lambert rekao je da će svi u klubu uživati u pobedi.

„Dobro smo počeli i išli na kontranapade. Pritiskali smo kada je trebalo i branili se kada smo morali, imali smo dobar plan. Poslednjih nekoliko minuta utakmice su bili užasni i moram to da priznam. Trčali smo na prazno. Na Enfildu sam bio nekoliko puta i ovo je najbolji rezultat koji sam ostvario. Imali smo neverovatnu podršku navijača, tako je i na našem stadionu“, rekao je Lambert. ;