Američka tenisrka Serena Vilijams rekla je danas da se oseća sjajno posle osvajanja 23. grend slem titule u karijeri, sedme na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

„Sjajan je osećaj osvojiti 23 grend slem trofeja. Zaista se sjajno osećam. Jurila sam ga dugo, baš dugo, a kada je došao na dohvat ruke, znala sam da imam priliku i tu sam. Osećaj je sjajan, a nema boljeg mesta za rekord od Melburna“, rekla je Serena Vilijams.

Ona je osvojila rekordnu 23. grend slem titulu i pretekla Štefi Graf po broju grend slem trofeja u Open eri, pošto je danas u Melburnu pobedila stariju sestru Venus Vilijams sa 6:4, 6:4.

„Nikada nisam razmišljala o broju (titula). U tome je lepota. Kada sam počela da igram tenis, samo sam želela da osvojim grend slem. Posle toga sam samo želela da pobeđujem. Svaki put kada izađem na teren, želim da pobedim“, rekla je Serena Vilijams.

Povezana vest:  Tenis i zabava - Sony Ericsson pokreće program

Više grend slem titula od nje ima samo Margaret Kort, 24, ali ih je ona osvojila pre početka novog načina bodovanja, Open ere 1968. godine.

Serena Vilijams rekla je da ne žuri da napadne taj rekord.

„Jednu stvar koju sam naučila jeste da moraš da uživaš. U tome je stvar, pre Australijan opena imate nekoliko meseci za odmor i opuštanje, a ostali grend slem turniri su blizu tokom sezone“, navela je tridesetpetogodišnja Vilijams.

Ona se osvajanjem Australijan opena vratila na prvo mesto WTA liste, koje joj je prošlog septembra preuzela Andželik Kerber iz Nemačke.

„To je bonus. Zaista nisam znala. Dobar je osećaj. Volim da budem na vrhu, volim taj osećaj. Na početku turnira pitala sam trenera da li ću biti prva ako osvojim turnir, a on je rekao: ‘Ne, ne, ne’. Danas na ceremoniji dodele pehara rekli su između ostalog i da sam novi broj jedan i tada sam pomislila: ‘Zaista?'“, rekla je ona.

Povezana vest:  Obradoviću uručena Hilandarska povelja

Serena Vilijams gotovo nikada ne učestvuje u diskusijama ko je najbolja teniserka svih vremena, ali je sada rekla da je među tri najbolje.

„Sigurno je tako. Između Martine (Navratilove), mene i Štefi Graf… Mi vodimo“, rekla je ona.

Serena je posle meča na poklon dobila patike njenog sponzora „Najki“, na kojima je napisan broj 23, vezano za broj grend slem titula.

Njena starija sestra Venus Vilijams danas je igrala finale grend slema prvi put posle sedam godina. Ona je bila dostojanstvena u porazu, čestitala je mlađoj sestri i rekla da je srećna zbog njenog dostignuća.

Povezana vest:  Ðoković imenovan za ambasadora UNICEF-a

„Osećam da sam spremna. Nisam igrala u finalu nekoliko godina, ali mislim da to nije nešto što se zaboravlja. Igrala sam u mnogo finala, pa sam imala iskustvo“, rekla je tridesetšestogodišnja Venus.

Kada su joj 2011. godine dijagnostifikovali Sjogrenov sindrom, autoimunu bolest, spekulisalo se da se neće vratiti u dobru formu kojom je osvojila sedam grend slem titula. Tada je ispala iz 100 najboljih, a između 2011. i 2014. godine nije uspela da prođe treće kolo na grend slem turnirima.

Ona će se od ponedeljka popeti na 11. mesto na WTA listi.

„Motivisana sam da nastavim, da udaram lopticu onako kako znam da mogu. Ima malo stvari koje moram da popravim“, rekla je Venus Vilijams.