Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je danas da je ekipa ostavila dobar utisak u San Dijegu i da Savez radi pravu stvar za srpski fudbal organizacijom prijateljskih utakmica u kojima za državni tim nastupaju igrači iz domaće Super lige.

-Prezadovoljni smo kompletnom pričom, organizacijom i epilogom meča sa SAD. Rekli smo posle Katara da će biti još mečeva ovog tipa i sada je jasno da radimo pravu stvar za srpski fudbal. Mnogo mi je drago što smo ostavili dobar utisak i što nismo izgubili, s obzirom na sve okolnosti, iskustvo i kvalitet domaćina i činjenicu da je za naše igrače ovo novi momenat – rekao je Bunjevčević, preneo je sajt FSS.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Super lige, odigrala je sinoć bez golova sa SAD, u prijateljskoj utakmici u San Dijegu.

Povezana vest:  Džikić: Idemo da odigramo najbolje što možemo

-Igrali su protiv velikog protivnika na dobrom terenu, sjajnom stadionu i mislim da mogu biti ponosni na sebe. Mi koji vodimo računa o razvoju srpskog fudbala možemo biti zadovoljni – dodao je Bunjevčević.

On je naveo da je dobijeno „mnogo stvari iz američke priče“.

-Pre svega jedno lepo prijateljstvo sa američkim savezom sa kojim ćemo saradjivati i na nekim novim projektima, a našim igračima smo pružili dobru priliku da se izmere protiv onih koji imaju 50 i više nastupa u reprezentaciji svoje zemlje – rekao je sportski direktor FSS.

-Mislim da smo na jako dobrom putu da pozitivnu energiju koju naši momci imaju posle dobre utakmice sa Amerikom, odnesu u svoje klubove, da saigračima prenesu utiske i da srpski fudbal zajedno podižemo na novi nivo. Drago mi je da je direktan prenos omogućio mnogima u Srbiji da vide sliku iz San Dijega, a sve to može samo da motiviše igrače iz naše lige da se ubuduće nadju na spisku za buduće akcije ovog tipa – dodao je on.

Bunjevčević je zahvalio selektoru Slavoljubu Muslinu što je prihvatio neku vrstu rizika da vodi selekciju koja nema takmičarskog, reprezentativnog iskustva.

Povezana vest:  Keln deklasirao Hanover

-Vidim da svaki njegov savet momcima mnogo znači. Hvala i klubovima koji su savezu izašli u susret i omogućili igračima da steknu novo, veliko iskustvo. Drago mi je da su prepoznali trenutak i značaj ovakvih utakmica za srpski fudbal – rekao je Bunjevčević.

Kako je naveo FSS, predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati bio je domaćin generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću, koji mu je uručio plaketu u znak sećanja na gostovanje Srbije u San Dijegu.

Povezana vest:  Malaga bolja od Santandera

Šurbatović je zahvalio Gulatiju na dobroj organizaciji, a razgovarali su i o nekim modelima buduće saradnje dva Saveza.