Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je danas u Nišu da će, ako to bude dobro za tim, igrati dubl meč protiv Rusije, u prvom kolu Dejvis kupa i da misli da će se ekipa revanširati protivniku za poraz iz 2008. godine u Moskvi.

-Na nama je da se maksimalno potrudimo da spremno dočekamo petak, a onda ćemo videti za meč dublova u subotu – istakao je Zimonjić posle prvog treninga srpskih reprezentativaca u hali Čair.

Teniseri Srbije igraće od 3. do 5. februara u Nišu protiv Rusije, meč prvog kola Dejvis kupa. Zimonjić je za taj duel pozvao u tim Novaka Djokovića, Viktora Troickog i Dušana Lajovića. Selektor je rekao da će se Djoković tokom popodneva priključiti ekipi.

Povezana vest:  Rafael Nadal u polufinalu

Selektor Dejvis kup tima Rusije Šamil Tarpiščev pozvao je Andrej Kuznjecova, Karena Kačanova, Danila Medvedeva i Konstantina Kravčuka.

Zimonjić je rekao da misli da će se reprezentacija revanširati Rusiji za poraz iz 2008. godine, u Rusiji (2:3).

-Tada smo imali pehove, bolesti i povrede. Raduje nas što smo sada svi zdravi. Kada igramo u najjačem sastavu i zdravi smo, mislim da imamo šansu za pobedu bez obzira protiv koje reprezentacije igramo – naglasio je Zimonjić.

Prema njegovim rečima, srpski teniseri će igrati protiv mladih reprezenativaca Rusije, ali veoma kvalitetnih igrača.

Povezana vest:  ATP dozvolio sudijama ozbiljniju primenu pravila 25 sekundi

-Njihovi teniseri možda nisu tako poznati široj javnosti, ali su nama igračima su vrlo dobro poznati. Čak tri njihova igrača dobila su Viktora Troickog u singlu krajem prošle godine – izjavio je Zimonjić.

On je podsetio da je ruski teniser Andrej Kuznjecov na Australijan openu igrao pet setova protiv Keija Nišikorija i ocenio da može jako dobro da igra protiv bilo kog igrača.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jankovićeva 8, Ivanović 58.

Zimonjić je rekao i da mu je drago što se mečevi protiv Rusije igraju u Nišu, jer za taj grad tenisere vežu lepe uspomene.

-Kada smo igrali protiv Švedske hala je bila puna a podrška fenomenalna. Verujem da će tako biti i ovoga puta – rekao je Zimonjić.