Trener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da je zadovoljan radom u Čukaričkom i ocenio je da će njegovi fudbaleri uz dobar rad u prolećnom delu sezone postizati mnogo bolje rezultate.

-Posle 20 dana rada u Čukaričkom, mogu da kažem da sam zadovoljan. Došao sam u najorganizovaniji klub u zemlji u kome sam do sada radio. Žao mi je samo što moj tim sada ima samo 20 bodova i što ćemo teško doći do plej-ofa. Mislim da ovaj tim zaslužuje mnogo bolji plasman na tabeli – rekao je Lalatović agenciji Beta na Kipru, gde se njegov tim nalazi na pripremama.

Čukarički je 12. na tabeli sa 20 osvojenih bodova, 10 manje od Spartaka i Radničkog na sedmom i osmom mestu, poslednjim koje vode u plej-of.

-Od mene je traženo da ostanemo u ligi, da osvojimo više bodova nego jesenas i da u kupu doguram što dalje. Tim deluje dobro, ali moramo da popravimo tu defanzivnu igru, jer je Čukarički jesenas primio najviše golova u Super ligi (32, koliko i Borac). Mislim da toliko nije primio u poslednje dve godine. Mora se raditi na toj defanzivi, ali mislim da će sve doći na svoje. Možda nam treba još jedan centralni igrač da bismo opet bili medju prva tri u ligi – rekao je Lalatović.

Povezana vest:  Ševčenko završava karijeru posle EP 2012. godine

Na pitanje da li je dovoljan samo jedan igrač za pojačanje, trener je odgovorio da je u zimskom prelaznom roku teško dovesti kvalitetna pojačanje.

-Jako je teško dovesti kvalitetnog igrača zimi. Ja bih bio zadovoljan jednim sada…Dogovorili smo se o ciljevima za proleće, pa onda da od leta pravimo tim za sledeću sezonu, da opet Čukarički bude u vrhu srpskog fudbala. Mislim da mu je tu i mesto po organizaciji i primanjima, ne velikim, ali redovnim – rekao je Lalatović.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela 14. kola Serije A

On je kazao da je konkurencija u Super ligi vrlo jaka.

-Mi se sada borimo za opstanak. Čukarički ima 20 bodova, a ja sam sa Vojvodinom jesenas uzeo 45. Svi ostali su se pojačali. Mislim da mi po kvalitetu ne treba da razmišljamo o opstanku, jer bi to trebalo da bude normalno. Čukarički ima dobar tim i ovaj sastav je trebalo da bude u plej-ofu. Konkurencija je jaka, igrači moraju da se uigraju i rade što bolje, da budu agresivniji, da budu bliže igraču, da se više kreću bez lopte, da igramo na gol više, da bismo napravili rezultate koje ja planiram od Čukaričkog – rekao je Lalatović.

Trener Čukaričkog je došao do Pafosa da pogleda prijateljski meč Crvene zvezde, čiji je bivši igrač i kapiten bio. Lalatović je kazao da je u posetu došao u dogovoru sa upravom kluba, a rekao je da želi sve najbolje svom bivšem klubu Vojvodini.

Povezana vest:  Vučinić: Rano je za priču o šampionskoj tituli

-U Vojvodini sam proveo najlepših 13 meseci u svojoj karijeri. Da nisam učesnik kupa, poželeo bih im da osvoji kup. Žao mi je što je uprava otišla i što je na kraju tako ispalo. Bilo je u prvenstvu nekih situacija koje su bile 50:50, i da je to otišlo na našu ruku, imala bi Vojvodina isto bodova kao Zvezda. Želim im sve najbolje – rekao je Lalatović.