Trener fudbalera Barselona Luis Enrike posle poraza njegove ekipe od Pari se Sen Žermena u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona ušao je u sukob s novinarom katalonske televizije TV3 i poručio mu da „bi trebalo da ima isti ton u glasu“ kada Katalonci pobeđuju i gube.

„Novinari ne prate utakmicu pažljivo, tako da niste primetili da smo na poluvremenu promenili sistem sa 4-3-3 na 4-2-3-1 da bi (Lionel) Mesi više bio u posedu, ali se svakako završilo jednako loše kao što je počelo. Isključivo sam ja odogovoran za ono što se desilo, a tebe bih zamolio da ton u tvom glasu bude isti i kada pobeđujemo i kada gubimo“, rekao je Enrike novinaru TV3 Đordiju Grau.

Povezana vest:  Priča o najdominantnijoj armiji šimpanzi na Discovery kanalu

Barselona je sinoć u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona poražena na gostovanju od PSŽ-a s 0:4, što je bio tek šesti put u istoriji da su Katalonci primili četiri gola u najjačem evropskom takmičenju.

„Ovo je bilo užasno veče. PSŽ je bio bolji od nas sa i bez lopte. Rezultat jasno oslikava šta se dogodilo i nisam potreban ja da to rečima opisujem… Da su moji igrači dubili na glavi ishod bi bio isti“, rekao je Enrike.

Povezana vest:  Juventus pregazio Romu i otišao na plus tri

U španskim medijima se prethodnih dana spekulisalo da će Enerike na kraju sezone napustiti Barselonu, a da će na njegovo mesti doći trener Sevilje Horhe Sampaoli.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Barselone i PSŽ-a igraće se 8. marta.