Predsednik Fudbalskog saveza Turske (TFF) ;Jildirim Demiroren rekao je danas da će se ta država kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine.

„Moja želja je da naša kandidatura bude uspešna, koju ćemo zvanično podneti 2. marta“, rekao je Demiroren na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom sporta Turske Akifom Kagatajem Kilićem.

Povezana vest:  Aleksandar Janković se vraća u Zvezdu

Turska je već bila jedan od kandidata za EP 2020. godine.

Ministar sporta kazao je da Turska sada ima naeophodnu infrastrukturu da organizuje velike događe, poput kontinentalnog šampionata u fudbalu.

„Nije bitno da li su u pitanju putevi, mostovi ili aerodromi. Nemamo problema s tim“, rekao je Kilić.

Od dolaska Redžepa Tajipa Erdogana na vlast 2003. godine, Turska je počela s potpunom modernizacijom u sklopu svog plana da do 2023. godine bude 10 najbogatijih država u svetu.

Povezana vest:  SP JAR, Kobi Brajant došao na jug Afrike

Za turske vlasti najveći izazov biće uveravanje Evropske fudbalske unije (Uefa) da će bezbednosna situacija biti na visokom nivou, s obzirom na to da se u Turskoj u poslednje vreme često događaju teroristički napadi, a i u julu je bio pokušaj vojnog udara.

Nemačka je najavila da će podneti kandidaturu za organziacju EP 2024. godine, a i skandinavske države su najavile mogućnost da će se zajedo kandidovati za kontinentalni šampionat.

Povezana vest:  Mačva pobedila Čukarički