Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Napoli sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Napoli je poveo već u osmom minutu golom Lorenca Insinjea, ali je Real preokrenuo rezultat pogocima Karima Benzeme u 19. minutu, Tonija Krosa u 49. i Kasemira u 54. minutu.

Revanš utakmica igra se 7. marta.

Benzema je već u prvom minutu meča zapretio, ali je Pepe Reina odlično reagovao. Vrlo brzo, u osmom minutu, Napolitanci su organizovali prvi pravi napad i postigli gol.

Povezana vest:  Vest Bromvič smenio Bilića

Hamšik je dodao loptu do Insenjea, a on je video da je golman Reala Kejlor Navas loše postavljen i sa više od 30 metara poslao je iza njegovih leđa.

Real je i pored tog gola nastavio s napadima, a ponovo je šansu imao Benzema. Francuz se, međutim, iskupio već u 19. minut. Posle centaršuta Danijela Karvahala sa desne strane Benzema je bio najbolji u skoku i pogodio za 1:1.

Povezana vest:  Arsenal deklasirao Junajted, Totenhemu bod u Velsu

Izabranici Zinedina Zidana su do kraja poluvremana mogli potpuno da preokrenu rezultat, ali u tome nisu uspevali sve do 49. minuta.

Kristijano Ronaldo je prošao po desnoj strani i vratio je potom loptu na ivicu šesnaesteraca odakle je Kros šutirao iz prve i doneo prednost Realu. Samo pet minuta kasnije Kasemiro je povisio na 3:1 odličnim volej udarcem.

Povezana vest:  Djukić: Nećemo kalkulisati, idemo na pobedu

Do kraja meča bilo je prilika na obe strane, Napoliju je i poništen gol zbog ofsajda, ali pogodaka nije bilo.