Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na svom terenu ekipu londonskog Arsenala sa 5:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Golove za Bajern postigli su Arjen Roben u 11. minutu, Robert Levandovski u 53, Tijago Alkantara u 56. i 63. i Tomas Miler u 88. minutu. Strelac jedinog pogotka za Arsenal bio je Aleksis Sančes u 30. minutu.

Posle 1:1 u prvih 45 minuta, šampion Bundeslige je u nastavku utakmice potpuno nadigrao Arsenal i s velikom prednošću dočekuje revanš 7. marta.

U prvih desetak minuta utakmice nije bilo velikih uzbudjenja, lopta je uglavnom bila u posedu Bajerna, ali prave šanse nije bilo. Pravo budjenje na Alijanc areni usledilo je u 11. minutu kada je Roben pogodio za 1:0.

Povezana vest:  Pike: Bili smo nemoćni

Iskusni Holandjanin je prihvatio loptu na desnoj stani, a potom sjajno šutirao sa dvadesetak metara tako da golman Arsenala David Ospina nije mogao ništa da uradi.

Nekoliko minuta kasnije priliku za Bajern imao je i Robert Levandovski, ali je nije iskoristio.

Ekipa Arsena Vengera je do prve šanse stigla u 28. minutu kada je Mesut Ozil pokušao iz slobodnog udarca, a samo dva minuta kasnije stigla je i do izjednačenja.

Povezana vest:  EURO DO 21 GODINE, Italijani sa Belorusima, Hrvati čekaju Španiju

Levandovski je pokušao da izbaci loptu iz kaznenog prostora, ali mu je ukrao Loran Koščelni kojeg je Poljak potom udario. Srpski sudija Milorad Mažić pokazao je na belu tačku, a odgovornost za izvodjenje penala preuzeo je Sančes.

Nojer mu je odbranio udarac, ali je Čileanac uspeo da se ispravi i postigne gol u čemu mu je „pomogla“ i odbrana Bajerna.

Povezana vest:  Del Boske napušta Španiju posle EP u Francuskoj

Arsenal je na početku drugog poluvremena potpuno „nestao“ sa terena, a redjali su se golovi Bajerna jedan za drugim.

Prvo je u 53. minutu pogodio Levandovski glavom posle centaršuta Filipa Lama, a tri minuta kasnije strelac je bio i Alkantara posle proigravanja Levandovskog petom. U 63. minutu na semaforu je pisalo 4:1, a u strelce se ponovo upisao Alkantara.

Konačan rezultat postavio je Tomas Miler u 88. minutu na asistenciju Alkantare.