van_bronhorstSP JAR

Van Bronkhorst: Odbiću doping test ako pobedimo u finalu!

 

Holandski kapiten Đovani van Bronkhorst odlučio je da se zainati sa FIFOM i odbije doping test ako Holandija pobedi u finalu Svetskog prvenstva. Igrač koji je za Holandiju odigrao stotu utakmicu u njihovom prvom nastupu na ovom SP odlučio je da se posle finala protiv Španije povuče iz aktivnog igranja fudbala.

Povezana vest:  Kokeza: Vučić nije doveo Terzića u Zvezdu

Uoči finala koje su decenijama sanjali holandski fudbaleri, Van Bronkhorst je izjavio kako će odbiti doping test ako Holandija postane svetski prvak. Bivši igrač Arsenala i Barselone testiran je posle polufinalne utakmice sa Urugvajem, a sada je spreman da prkosi FIFI jer ne želi da propusti slavlje sa saigračima nakon utakmice.

-Neću da radim doping-test. Ovo je moja poslednja utakmica u profesionalnoj karijeri. Nakon pobede nad Urugvajem osećao sam se tako izolovano kad sam morao da odem sa terena da bi me odveli na testiranje. Propustio sam veliki deo slavlja. Jedan sat i 15 minuta nije me bilo u svlačionici – razočaran je bio Holanđanin.

Povezana vest:  Lučo Gonzales se vraća u Porto

-Ovo mi je poslednja utakmica karijere, ali i finale Svetskog prvenstva. Ne želim da propustim ni trenutak. Ne može biti bolje od ovoga. Biće to utakmica života za sve koji će učestvovati – zaključio je kapetan Lala.