tipsarevic_i_troicki_dublDAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Važna pobeda u dublu za Orlove

 

Izuzetni su na terenu danas bili Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, posle samo pola časa igre utišali su ono malo gledalaca (oko 1.000) u Spaladijum areni svojom perfektnom igrom i tako stavili tačku na drugi dan Dejvis Kupa, četvrtfinala Svetske grupe.

Ziki i Janko su deklasirali mladog Dodiga i Marina Čilića koji je, čini se, što pre hteo sa terena. Precizni udarci, forhend i bekhend paralele, pogotov Zimonjića skorz su razoružavale hrvatsku kombinaciju i selektora Prpića.

Posle drugog dana takmičenja Srbija vodi sa 2:1 a sutra (nedelja) na programu su još dva singla, ali kako sada stvari stoje Novak Đoković ziki_i_klupa_pozdravkoji sutra od 12 časova izlazi prvi na teren i ukrstiće rekete upravo sa Marinom, momkom iz Međugorja. Ako tu dođe do pobede, svi se tome nadaju, u petom poslednjem meču mogao bi da zaigra i mladi Đoković – Marko a protivnik bi, onda, trebalo da bude Antonio Veić.

Da se i mladi kale jer taj meč ne bi imao nikakv rezultatski značaj.

Ipak, treba da se odigra još najmanje tri seta do prolaska Srbije u polufinale.

Povezana vest:  ATP JU ES OPEN 2011, Nadal preostali polufinalista na Ju Es Openu

Posle meča, na konferenciji za medije (presici kako bi rekle naše komšije) Nenad Zimonjić je rekao:

– Sigurno ne postoje lake pobede u Dejvis kup mečevima, ma koliko to rezultatski izgledalo lako. Bio je ovo težak meč. Ušli smo kao fovariti i mislim da smo dobro odigrali, iskoristili smo šanse koje su nam se ukazale, a i jedan mali pad tokom meča nije uticao na nas, već smo se brzo vratili. Zahvalio bih se Janku dubl_slavljekoji je odlično odigrao. Ovo je izuzetno važan poen, jer kao što sam rekao ovaj poen drugog dana donosi veliku prishološku prednost ekipi. Drago mi je što smo dobro igrali. Mislim da smo dobro igrali. U svim elemntima smo bili dobri. Pravili smo jako veliki pritisak najpre Ivanu, pa Marinu, riternima, da probaju da rizikuju. Prezadovoljan sam nivoom na kome smo odigrali. Definitivno nije lako. Već par godina igram sa jednim partnerom, a kad sam u reprezentaciji moram da se prilagođavam bilo Novaku, bilo Viktoru ili Janku. Prezadovoljan sam kako je sve funkcionisalo sa Jankom. Samo mi je krivo što smo izgubili u Beogradu protiv SAD, jer smo i tada odlično igrali, a presudilo je par lopti. Sada mi je posebna čast što je prvi meč kao oženjen čovek odigrao sa mnom i da smo ostvarili pobedu.

Povezana vest:  Troicki u četvrtfinalu Štutgarta

Drugi učesnik srpskog dubla, izuzetno raspoloženi u današnjem meču Janko Tipsarević bio je jasan.

– Igrajući par sa Nenadom nije lako, jer je Srbija u Dejvis kupu odmah favorit u dublu, jer je Nenad teniser broj jedan na svetu. Ovo je za mene neko novo iskustvo. Uspeli smo da se prilagodimo, iako smo igrali par puta pre ovog meča. Jako je bitno da smo uspeli da ostvarimo ono što smo se dogvovorili, a to su rani brejkovi u prva dva seta, pa i posle povratka u trećem, kako bi igrali bolje i izbegli pritisak publike. Hvala Nenadu jer je stvarno sjajno vodio ovaj dubl, mislim da sam svoj deo reterniranja i serviranja odradio kako treba. Nije lagana, ali je čista pobeda Srbije. I moram da dodam da namerno nosim majicu sa Zimonjićevim prezimenom na srcu na ovoj konferenciji za medije – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i Troicki sačuvali pozicije, pad Tipsarevića

Selektor Orlova koji je na korak do velikog uspeha Srbije Bogdan Obradović bio je kratak.

– Prvo što želim, to je da čestitam mojim igračima, jer su pokazali da su sjajan dubl tim. Poveli smo 2:1, imamo psihološku i rezultatsku prednost. Sutra Novak izlazi prvi na teren i meni se čini da selektor Prpić ima teži zadatk, jer je Čilić igrao oba dana i već je i fizički i emotivno iscrpljen. Dao bih sada veliku prednost mom timu. Za peti meč imamo vremena. I Janko i Troicki i naravno Novak mogu da igraju singl. Sutra na sat pre meča mogu da donesem odluku ko će da igra – veli Obradović.

 

HRVATSKA – SRBIJA 1:2

Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Novak Đoković (Srbija) 6:7 (3:7), 4:6, 1:6

Meč: Marin Čilić (Hrvatska) – Viktor Troicki (Srbija) 6:4, 7:5, 6:2

Meč: Čilić/Dodig (Hrvatska) – Zimonjić/Tipsarević (Srbija) 3:6, 2:6, 4:6

Meč: Marin Čilić (Hrvatska) – Novak Đoković (Srbija) u 12.00

Meč: Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Viktor Troicki (Srbija) posle 4.