joakim_lev_nem_vs_spaJoakim Lev: Idemo kući sa sjajnim osećanjima

 

Selektor nemačke reprezentacije Joakim Lev ponosno je pohvalio nepokolebljivi duh vlastite ekipe koja je smogla snage za preokret u dvoboju za treće mesto na SP.

-Obe ekipe su želele pobedu i treće mesto, obe su imale i dovoljno prilika za to, ali naša stvarna snaga bila je vidljiva nakon što smo primili drugi pogodak za 2-1 – rekao je Lev na konferenciji za novinare nakon utakmice u kojoj su panceri slavili sa 3-2 odlučujućim golom Samija Kedire u 82. minuti.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde ubedljivo izgubili od Pari Sen Žermena

-Bio sam toliko srećan gledajući svoje igrače kako preokreću rezultat. U potpunosti su to zaslužili. Naš je cilj bio da igramo u finalu na Soker Sitiju. Zato mi je izuzetno drago što vidim igrače da su sada srećni – rekao je on i dodao:

-Za nas je ovo Svetsko prvenstvo bilo izvanredno. Radili smo vrlo teško. Mnogi su igrači stigli na Svetsko prvenstvo bez ikakvog iskustva turnirskog igranja.

Povezana vest:  Partizan na BATE sa Markom Lomićem?

-Ono na što sam posebno ponosan je ponašanje igrača na terenu jednako kao i izvan njega. Bili su prekrasni, pokazali sjajan karakter i identitet, pokazali su šta znači biti hrabar i imati respekt prema saigračima. Igrali su jedan za drugoga, pokazali su to u svakoj utakmici. Nakon poraza od Španije bili su utučeni, ali znali su da nema razloga za razočaranost. Kući putujemo sa sjajnim osećajem.

Povezana vest:  Ristovski: Igrači su pružili svoj maksimum

Za kraj Lev je rekao dve rečenice o sopstvenoj budućnosti na selektorskoj klupi. Ima otvorenu ponudu Nemačkog saveza za novi dvogodišnji ugovor.

-Trebam nekoliko dana mira i distance od svega. Na vreme ću doneti svoju odluku.