tjeri_anri_trening_francuskaStiv Neš: Tjieri Anri dolazi u Nju Jork

 

Američka fudbalska (MLS) ekipa Nju Jork Red Bulsi ne žele da potvrde da će sledeće nedelje potpisati ugovor sa Tjerijem Anrijem, ali zato je to potvrdio – Stiv Neš.

Košarkaš Feniks Sansa se u američkim medijima očito nametnuo u jednog od vodećih stručnjaka za fudbalska pitanja, a kako je uz to i veliki prijatelj sa Anrijem, nije se libio da kaže svoje mišljenje o dolasku velike zvezde u MLS ligu.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nejmar: Emotivno smo spremni za izazov

-Anri je još uvek prvoklasni igrač. Već smo bili svedoci o dolascima fudbalera koji su pokazivali svoju veličinu, ali ne svako veče. Ali, Anri je još uvek sposoban da igra na najvišem nivou i čudesno je da u takvoj fazi karijere želi da dođe u SAD. To je veliki potez za Red Bulse i za MLS – poručio je Kanađanin poznat kao veliki obožavalac fudbala.

Povezana vest:  Rašović: Očekujem novu pobedu i još bolju igru Partizana

-Anri je postigao sve što je mogao. Ne znam koliko igrača ima toliko trofeja. Osvojio je englesko i špansko prvenstvo, osvojio je Ligu šampiona, osvojio je evropsku i svetsku titulu. Voli Ameriku, voli Nju Jork i spreman je za novi izazov. Zato sam sretan što ću moći svakodnevno da ga gledam – dodao je Neš.

Francuski fudbaler je prošle sezone u Barseloni igrao vrlo malo što je dovelo i do sporazumnog raskida ugovora sa katalonskim divom. Samim tim je olakšan i njegov prelazak u Nju Jork koji za 32-godišnjeg napadača neće morati da plati nikakvu odštetu. Iako u Red Bulsima još uvek nisu potvrdili transfer, objavili su kako će u četvrtak predstaviti novo pojačanje, veliku fudbalsku zvezdu, tako da zapravo nema nikakve sumnje da će Anri iduću sezonu provesti u Velikoj jabuci.

Povezana vest:  Venger: Ferguson je neponovljiv