Super liga Srbije suspendovala je danas stadion Fudbalskog kluba Rad zbog nedoličnog ponašanja navijača tog kluba na utakmici 22. kola protiv Partizana.

-Na osnovu izveštaja službenih lica sa utakmice 22. kola Super lige Srbije odigrane 19. februara izmedju FK Rad i FK Partizan u Beogradu na stadionu FK Rad, zbog nedoličnog ponašanja navijača FK Rad i vredjanja igrača na rasnoj osnovi, direktor Super lige Srbije suspendovao je stadion – igralište FK Rad, do donošenja konačne odluke disciplinskih organa Fudbalskog saveza Srbije – navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Super lige Srbije Vladimir Bulatović.

Povezana vest:  Mata: Murinjo mi nikad nije rekao zašto nisam dobio šansu

Rad je juče izgubio od Partizana sa 0:1, u 22. kolu Super lige Srbije, prvog u prolećnom delu Supe lige. Posle utakmice došlo je do incidenta na terenu pošto je Everton Luiz dotrčao do tribine na kojoj su bili smešteni navijači Rada i pokazao im srednji prst, pošto su ga tokom utakmice vredjali na rasnoj osnovi, oponašajući majmunske krike. Tada je došlo do koškanja igrača na terenu, a Everton je dobio žuti karton.

Povezana vest:  Savićević: Hrvatska ide na SP, Srbija teško

„Gradjevinari“ usled suspenzije do daljeg neće moći da igraju utakmice Super lige Srbije na svom stadionu.

Istovremeno podneta je disiplinska prijava Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije protiv Rada i svih pojedinaca koji su učestvovali u ovom incidentu.