Italijanski fudbalski trener Klaudio Ranijeri rekao je danas da je njegov „san umro“ kada ga je otpustio Lester, devet meseci pošto je sa klubom osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi.

Lester je juče otpustio Ranijerija zbog loših rezultata, pošto je posle 25 kola ekipa 17. na tabeli, sa bodom više od zone ispadanja. Svetski mediji i navijači su tu odluku uprave Lestera nazvali brutalnom, posebno posle velikog uspeha kluba koji je i pred šansi 5.000-1 uspeo da osvoji Premijer ligu prošle sezone, samo godinu dana pošto je izbegao ispadanje.

Povezana vest:  Zvezda dovela van La Paru iz Hadersfilda

Ranijeri je u današnjem saopštenju zahvalio Leseru što mu je pružio nezaboravnu avanturu, iako je proznao da je juče njegov „san umro“. Italijan je rekao da je želeo da ostane u klubu i zahvalio navijačima i novinarima na podršci tokom, kako je rekao „najveće fudbalske priče“.

„Juče je moj san umro. Posle euforije prošle sezone i osvajanja šampionske titule u Premijer ligi, sve o čemu sam sanjao bilo je da ostanem u Lesteru, klubu koji volim. Nažalost, to neće biti slučaj“, rekao je 65-godišnji Ranijeri, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  Skaj Sport: Falkao na pozajmici u Čelsiju

On je zahvalio supruzi, porodici i saradnicima na podršci za vreme boravka u Lesteru.

„Najviše od svega zahvalan sam fudbalskom klubu Lester. Avantura je bila neverovatna i zauvek će živeti u meni. Od srca sam zahvalan svima u klubu, svim igračima, saradnicima, svima koji su bili tu i deo onoga što smo postigli, ali najviše navijačima. Od prvog dana ste me primili u svoja srca i voleli ste me. I ja volim vas. Niko mi nikada ne može oduzeti ono što smo zajedno ostvarili“, naveo je Ranijeri.

Povezana vest:  Italijani bez Balotelija protiv Estonije

„Nadam se da o tome razmišljate nasmejani, kao što i ja uvek to činim. To je bilo vreme prepuno sreće i nikada ga neću zaboraviti. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da budem šampion sa svima vama“, rekao je Ranijeri.