Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su danas drugi trofej u sezoni, pošto su u finalu Liga kupa na stadionu Vembli pobedili Sautempton sa 3:2. ;

Junak trijumfa je Zlatan Ibrahimović koji je postigao dva gola. On je prvo u 19. minutu doveo Mančester junajted do prednosti, da bi potom u 87. postigao gol za pobedu i veliko slavlje na stadionu Vembli. Jednom se u listu strelaca upisao i Džesi Lingard koji je u 38. zatresao mrežu Sautemptona.

Dvostruki strelac za Sautempton bio je Manolo Gabiadini koji je golove postigao u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog dela igre i u 48. minutu.

Povezana vest:  Milinković: Veoma važni bodovi

Sautempton je bio bolji rival tokom svih 90 minuta, ali „sveci“ ipak nisu uspeli da dođu do trofeja, prvog od 1976. godine kada su bili prvaci FA kupa.

Mančester junajted je na početku sezonu osvojio Komjuniti šild pobedivši Lester sa 2:1.

Ekipa Kloda Puela od starta utakmice imala je inicijativu, a do prvog gola stigla je u 11. minutu, međutim, taj gol je poništen jer je linijski sudija signalizirao ofsajd, iako italijanski napadač nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Povezana vest:  Zenit pregazio moskovski Spartak

Mančester je sredinom prvog dela igre uspeo da uspostavi ravnotežu, da bi u 19. minutu Ibrahimović iz slobodnog udarca sa oko 20 metara savladao Frejzera Forstera.

Tim Žozea Morinja je u 38. minutu stekao velika dva gola prednosti, nakon dobre akcije koju je okončao Lingard na asistenciju Markusa Roha.

Sautempton je u samom finišu prvog poluvremena smanjio zaostatak, a gol je postigao Gabijadini posle ubačene lopte Džejmsa Vord Prouza s desnog boka.

Povezana vest:  Nejmar sigurno ne igra protiv Reala

Početkom drugog dela igre Gabijadini je ponovo bio precizan, a ovaj put dobro se snašao u kaznenom prostoru Mančestera nakon zbrke posle kornera.

Sautempton je umalo u 63. minutu stigao do preokreta, ali je Oriol Romeu pogodio stativu. „Sveci“ su i u nastavku utakmice imali nekoliko solidnih pokušaja, ali se De Hea istakao odbranama, a i fudbalerima Sautemptona nedostajalo je koncentracije u završnicama akcija.

Konačan rezultat na Vembliju postavio je Ibrahimović u 87. minutu. On je ostao sam na petercu i iskoristio dobar centaršut Andrea Erere s desne strane.