Fudbalski klub Partizan upitao je danas ko generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću daje za pravo da utiče na nezavisnost institucija i organa Fudbalskog saveza Srbije.

-Ko to daje za pravo Zvezdanu Terziću da ponovo, skrivajući se iza tobož brige za pravdom, pokušava da utiče na nezavisnost institucija? Da li on to žali za vremenima, kada su sportske institucije služile (samo)volji jednog čoveka, kada su sudije birane po želji samo jednog interesnog lobija? – navodi se u saopštenju Partizana.

Generalni direktor Crvena zvezde Zvezdan Terzić izjavio je juče da mu nije jasno zbog čega Milorad Mažić nije delegiran za glavnog arbitra na predstojećem „večitom“ derbiju. Umesto njega, pravdu će deliti Majo Vujović.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana: Pobeda za Stojkovića

-Partizan snažno ističe podršku principima i institucijama, nezavisnosti i odgovornosti, naporima FSS koji, vidimo, nisu ni laki ni jednostavni. Mi pristupamo predstojećem derbiju sa dobrom verom i poverenjem. ;Nama je opšti interes večitog derbija i srpskog fudbala, njegovog razvoja i uspeha najvažniji. ;Smatramo da niko nema pravo da stvara lošu atmosferu i baca senku na predstojeću svetkovinu srpskog fudbala – dodaje se u saopštenju crno-belih.

Povezana vest:  Šakira rodila dečaka Sašu

U saopštenju Partizana se navodi da je taj klub „uvek poštovao odluke nadležnih struktura“, kao i da je „večiti“ derbi „dragocena institucija“ srpskog fudbala.

-On počiva na tradiciji, medjunarodnom ugledu i decenijama sticanom prestižu svih njegovih aktera. Derbi je ono važno što se mora sačuvati, a Fudbalski savez Srbije je te svoje društvene odgovornosti savršeno svestan, medjutim, neki sportski radnici u ime velikog sportskog rivala, a potpuno samovoljno i proizvoljno, nastoje da pravičnost i sigurnost podrede lošim namerama i zamućenim interesima – navodi se se u sapštenju Partizana.

Večiti derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana igraće se sutra na stadionu „Rajko Mitić“ od 18.00.

Povezana vest:  Maradona: Imam ozbiljnu ponudu iz Engleske