Fudbaler Evertona Romelu Lukaku rekao je da prvo mora da se dokaže u Ligi šampiona da bi mogao da se poredi s najboljim svetskim napadačima.

Lukaku je ove sezone u 25 utakmica u Premijer ligi postigao 17 golova i deli prvo mesto na listi strelaca s Harijem Kejnom iz Totenhema i Aleksisom Sančesom iz Arsenala.

Upitan kako vidi sebe u odnosu na napadače Barselone Luisa Suaresa i Roberta Levandovskog iz Bajerna, Lukaku je rekao da trenutno ne može da se poredi sa njima.

Povezana vest:  Tadić: Više nismo toliko mlada ekipa, ne smemo da se bojimo greške

„U ovom trenutku to je teško. Oni imaju Ligu šampiona, gde mogu da se pokažu. U tom takmičenju su kvalitetne utakmce i moram tek da pokažem da tamo pripadam“, rekao je Lukaku za Skaj.

Lukaku je 2013. godine prešao u Everton na pozajmicu iz Čelsija, a godinu dana kasnije potpisao je ugovor sa klubom iz Liverpula do 2019. godine. Mediji periodično pišu o njegovom odlasku sa Gudisona, a on je nedavno rekao da mu je cilj da igra u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Pobede Fiorentine i Rome, novi kiks Juventusa

„Svaki napadač mora da ima to u sebi, kada ne postiže golove ili kada njegova ekipa gubi, on eksplodira. Mislim da imam to u poslednje vreme. Ljudi su govorili da u mojoj igri nema strasti, ali ima je, nego je ne pokazujem previše pošto samo mislim o tome kako da pobedimo. Ponekad pustim da me emocije preplave i to mi pomogne“, rekao je belgijski reprezentativac.

Povezana vest:  Milan za sada ne namerava da proda Ronaldinja

„Potrebno mi je takmičenje u kome mogu konstantno da se dokazujem u velikim utakmicama, pošto u poslednjih pet ili šest sezona stalno postižem golove u Premijer ligi. Mislim da sam jedan od najboljih napadača u Premijer ligi, ali to u bliskoj budućnosti želim da pokažem na velikoj sceni“, naveo je Lukaku.

Everton je šesti na tabeli i zaostaje osam bodova za Mančester sitijem na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. ;