Gradonačelnik Londona Sadik Kan odobrio je danas planove Fudbalskog kluba Čelsi za rekonstrukciju stadiona Stamford bridž, što je bila poslednja prepreka engleskog premijerligaša pre samih radova.

Čelsi je odlučio da renovira stadion umesto da izgradi novi, ali realizacija ovog projekta znači da će morati da pronađe privremeni dom, zbog složenosti radova. Biće potrebno da se teren spusti, a moraće da se rade i dubinski radovi i dodatna iskopavanja.

Povezana vest:  Milan nastavlja sigurnim koracima prema scudettu

Londonski klubu ;saopštenju navodi da „dalji koraci tek predstoje, tokom i nakon procesa planiranja rekonstrukcije, pre nego što građevinski radovi počnu“.

Gradonačelnik Londona rekao je da je zadovoljan što je projekat „izuzetno kvalitetan i spektakularan“, kao i da ga raduje što će stadion imati mnogo veći kapacitet na već postojećoj lokaciji.

Očekuje se da će radovi trajati tri godine i da će njihova cena iznositi oko 575 miliona evra. ;Trenutni kapacitet Stamford bridža je 41.663, što znači da je deveti najveći klupski stadion u Engleskoj. Ispred njega su domovi Mančester junajteda, Arsenala, Vest Hema, Mančester sitija, Liverpula, Sanderlenda, Njukasla i Aston Vile.

Povezana vest:  Barselona ubedljivo pobedila Betis

Projektom je predviđeno da će Stamford bridž imati kapacitet od 60.000 gledalaca, što će ga približiti novom stadionu Totenhema, kao i Arsenala.