Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da će napustiti klub ukoliko crveno-beli izgube u Novom Sadu od Vojvodine. Fudbaleri Zvezde sutra gostuju Vojvodini u 25. kolu Super lige Srbije, ali je na današnjoj konferenciji za novinare Božović više govorio o opoziciji u klubu, „večitom“ derbiju, medijima…

-Očekuje nas teška utakmica sa protivnikom prema kojem imamo poštovanje, ima par izvanrednih pojedinac u svojim redovima.. To je još jedan veliki derbi, ali nadam se da imamo snage, želje i volje da pobedimo i da nastavimo na putu ka tituli – rekao je Božović.

Na pitanje novinara kako gleda na to da je iz Vojvodine bilo najava da se utakmica možda neće ni igrati, Božović je naveo da ne može da shvati kako je moguće „da Zvezda ima toliko protivnika koji pljuju klub“.

Povezana vest:  Poraz Real Madrida od Hetafea u gostima

-I ovde u kancelarijama ima ljudi koji nisu zvezdaši, koji pljuju tim, derbi, mene, Zvezdu. Nisam ja Zvezda, ja sam jedan od trenera koji prolazi kroz ovaj klub i koji će otići jednog dana… Sve te tenzije koje stvaraju pred bilo koju utakmicu pokazuje da ovaj klub osim što ima unutrašnju opoziciju, ima i spoljnu jer nas posmatraju kao državni projekat što nije tačno – rekao je Božović.

-Mnogo je teško ovde raditi, ja sam se već umorio, treba mi odmor malo duži. Ne možu više da slušam i da čitam te priče… – dodao je on.

Božović je dodao da je čitao razne priče, saopštenja, vesti u vezi derbija i da je apostrofirano da su za rezultat krivi stranci u Zvezdi.

Povezana vest:  Skols: Junajted igra jadan fudbal

-I Srbi su stranci u inostranstvu isto. I ja sam bio u inostranstvu i ja sam dobijao pare, i ja sam bio strašno ljut kad mi ne daju pare na vreme. Nemojte da pljujete strance, nemojte da pljujete derbi jer je to jedino što ovde ima. Svaki derbi je dobar, jer ga naprave navijači. Derbi su navijači nije utakmica, to je derbi, oni su derbi – rekao je Božović.

-Zašto stalno pljujete Zvezdu, zašto nema nijedan negativan komentar o Partizanu. Da li je neki novinar ovde, a svi ste kao navijači Zvezde, postavio meni neko pitanje posle derbija? Nije. Tri pitanja su novinari koji prate Partizan postavili svome treneru. Ne pljuju Partizan, a ovde samo negativa, samo pljujete, pljujete sami sebe. Šta ćete, oćete da se Zvezda sruši, da nestane ovaj stadion? To hoćete – upitao je Božović novinare.

Božović je naveo da je Zvezda prva na tabeli, da ima šest bodova u odnosu na Partizan i da se na prste jedne ruke mogu izbrojati porazi.

-Šta bi bilo da imamo deset bodova manje, je l’ biste me streljali? Da znate ako izgubimo od Vojvodine ja idem, odlazim, idem da živim ko normalan čovek – rekao je Božović.

On je istakao da su najveći protivnici Zvezde u samom klubu, odnosno da „ima mnogo špijuna“. Trener Zvezde se na kraju konferencije vratio meču s Vojvodinom.

Povezana vest:  Ranijeri predvodi Grčku protiv Srbije

-Vojvodina je dobra ekipa, igraju dobar fudbal, od poslednjih 12 utakmica kod kuće dobili su deset. Nadam se da imamo pobednički mentalitet i da ćemo pobediti – rekao je Božović.